Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Sturdza” al Județului Iași au intervenit la următoarele misiuni:

Incendii – 3

 • Începând cu ora 14:44,Detașamentul 2 de Pompieri Iașia intervenit în localitatea Tomești, comuna Tomești, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la vegetația uscată. În urma incendiului au ars aproximativ 1300 de metri pătrați de vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
 • Începând cu ora 16:06,Detașamentul 2 de Pompieri Iașia acționat în localitatea Dancu, comuna Holboca, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la vegetația uscată. În urma incendiului au ars aproximativ 200 de metri pătrați de vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
 • Începând cu ora 20:33,Secția de Pompieri Târgu Frumos în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Cotnari au intervenit în localitatea Făgăt, comuna Cotnari, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă. În urma incendiului au ars acoperișul din lemn pe o suprafață de aproximativ 25 de metri pătrați, diverse articole de îmbrăcăminte, o noptieră, o ușă, o fereastră și s-a degradat o ușă din lemn și zugrăveala de pe pereți. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații închise.

Intervenții /misiuni – 67

 • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 25 de misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
 • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje din cadrul inspectoratului au executat 2 misiuni de transport probe PCR, împreună cu reprezentanți ai Serviciului de Ambulanță Județean Iași și ai Direcției de Sănătate Publică Iași.
 • Echipajele A.T.P.V.M. din cadrul unității au efectuat 4 misiuni de transport pacienți confirmați cu virusul SARS-CoV-2.
 • Echipajul C.B.R.Ne din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat 4 misiuni de decontaminare al autospecialelor, echipamentelor specifice și al personalului.
 • În intervalul orar 08:00-21.00, echipaje din cadrul inspectoratului au executat 29 de misiuni de recunoaștere, în vederea constatării eventualelor nereguli organizatorice ce ar putea degenera în evenimente negative, la secțiile de ATI, la spitalele din județul Iași.
 • Un echipaj din cadrul inspectoratului au intervenit în municipiul Pașcani pentru salvarea unei feline.
 • Laora 08:58, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a acționat în municipiul Iași, strada Decebal, pentru deblocarea unei uși de acces al unui apartament.
 • Începând cu ora 17:26, Secția de Pompieri Pașcani a acționat în municipiul Pașcani, județul Iași, pentru asigurarea măsurilor specifice la firele electrice căzute pe sol. După sosirea echipajelor la locul evenimentului, s-a constatat că firele erau de telefonie, respectiv pentru internet, ulterior s-a prezentat o echipă al operatorului de telefonie pentru remedierea defecțiunii.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat – 41

 • Echipajele SMURD au intervenit la 41 decazuri medicale.