Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Sturdza” al Județului Iași au intervenit la următoarele misiuni:

            Incendii – 8

 • În data de 22.10.2021, ora 17:45, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a acționat în municipiul Iași, str. Theodor Pallady, pentru stingerea unui incendiu produs la un coș de gunoi. În urma incendiului au ars aproximativ 60 kg de deșeuri diverse și coșul din plastic. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
 • În data de 23.10.2021, ora 11:39, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în satul Totoești, comuna Erbiceni, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit. În urma incendiului au ars astereala din lemn a acoperișului pe o suprafață de aproximativ 30 de metri pătrați, uși, ferestre, un frigider, elemente de mobilier și aproximativ 300 kg de materiale textile. S-a degradat o anexă gospodărească pe suprafața de aproximativ 30 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolația deteriorată în urma unei acțiuni mecanice ori fizice.
 • În data de 23.10.2021, ora 15:23, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a acționat în satul Cârniceni, comuna Țigănași, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit. În urma incendiului au ars: au ars diverse elemente de mobilier și aproximativ 200 kg de materiale textile. S-au degradat aproximativ 10 metri pătrați de acoperiș, 110 metri pătrați de tencuială, uși și diverse aparate electrocasnice. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.
 • În data de 23.10.2021, ora 23:57, echipaje din cadrul Detașamentelor 1 și 2 de Pompieri Iași au intervenit în strada Strămoșilor, din municipiul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs în casa scării unui bloc de locuințe. În urma incendiului au ars cablurile electrice de la iluminatul casei scării, diferite cabluri din utilitățile de la nivelul parterului. S-au degradat 3 uși metalice aferente apartamentelor de la parter, 3 contoare de gaz și aproximativ 10 metri pătrați din tencuială decorativă. Întreaga suprafață cu tencuială și ușile de acces în apartamente au fost degradate de fum până la nivelul etajului 4. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.
 • În data de 24.10.2021, ora 01:33, Punctul de lucru Hârlău din cadrul Secției de Pompieri Târgu Frumos a acționat în satul Pârcovaci, suburbie a orașului Hârlău, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. În urma incendiului au ars aproximativ 3 hectare de vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
 • În data de 24.10.2021, ora 12:34, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în satul Totoești, comuna Erbiceni, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu de furaje. În urma incendiului au ars aproximativ 6 tone de furaje. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost jocul copiilor cu focul.
 • În data de 24.10.2021, ora 15:56, Secția de Pompieri Pașcani a acționat la ieșirea din municipiul Pașcani, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. În urma incendiului au ars aproximativ 15 hectare de vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
 • În data de 24.10.2021, ora 16:40, Punctul de lucru Hârlău din cadrul Secției de Pompieri Târgu Frumos a acționat în satul Cotnari, comuna Cotnari, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. În urma incendiului au ars aproximativ 1 hectar de vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

            Intervenții /misiuni – 192

 • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 73 de misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
 • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje din cadrul inspectoratului au executat 6 misiuni de transport probe PCR, împreună cu reprezentanți ai Serviciului de Ambulanță Județean Iași și ai Direcției de Sănătate Publică Iași.
 • Echipajele A.T.P.V.M. din cadrul unității au efectuat 9 misiuni de transport pacienți confirmați cu virusul SARS-CoV-2.
 • Echipajul C.B.R.Ne din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat 12 misiuni de decontaminare al autospecialelor, echipamentelor specifice și al personalului.
 • În intervalul orar 08:00-21.00, echipaje din cadrul inspectoratului au executat 78 de misiuni de recunoaștere, în vederea constatării eventualelor nereguli organizatorice ce ar putea degenera în evenimente negative, la secțiile de ATI, la spitalele din județul Iași.
 • Echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au intervenit la 5 misiuni, pentru transportul unor persoane supraponderale, în sprijinul echipajelor Serviciului de Ambulanță Județean Iași.
 • Echipaje din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au intervenit în municipiul Iași, la 2 misiuni pentru salvarea unor feline.
 • În data de 23.10.2021, ora 09:00, un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a asigurat măsurile de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență pe timpul desfășurării meciului de fotbal dintre echipele de fotbal ”Poli Iași – Viitorul Tg. Jiu” în municipiul Iași, pe Stadionul Emil Alexandrescu.
 • În data de 22.10.2021, ora 13:56, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de teren în satul Vulturi, comuna Popricani, județul Iași. În urma intervenției au fost identificate: 19 cartușe calibru 7,62 milimetri, o bombă de aruncător calibru 82 de milimetri, un stabilizator de aruncător calibru 82 de milimetri și diverse schije, care au fost ridicate, transportate și depozitate în condiții de siguranță, în vederea distrugerii ulterioare.
 • În data de 23.10.2021, ora 14:15, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de teren din satul Breazu, comuna Rediu, județul Iași. În urma intervenției a fost identificată o bombă de aruncător calibru 82 de milimetri de mare capacitate, care au fost ridicate, transportate și depozitate în condiții de siguranță, în vederea distrugerii ulterioare.
 • În data de 23.10.2021, ora 22:14, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în satul Hoisești, comuna Dumești, județul Iași, pentru asigurarea măsurilor specifice la un accident rutier fără persoane încarcerate.
 • În data de 24.10.2021, un autocamion de intervenție din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat misiunea de transport a unor butelii de oxigen din cadrul Spitalului Județean de Urgenta ,,Sfântul Ioan cel Nou” Suceava la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase “Sfânta Parascheva” Iaşi.
 • În data de 24.10.2021, ora16:20, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a acționat în strada Silvestru, din municipiul Iași, pentru asigurarea măsurilor specifice la un accident rutier fără persoane încarcerate.
 • În data de 24.10.2021, ora 20:55, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în strada Costache Negri, din municipiul Iași, pentru deblocarea a 2 persoane blocate într-un lift.

            Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat – 89

 • Echipajele SMURD au intervenit la 89 decazuri medicale.