Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Sturdza” al Județului Iași au intervenit la următoarele misiuni:

            Incendii – 1

  • Începând cu ora 18:44, echipaje de intervenție din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iașiau intervenit în municipiul Iași, strada Fundacul Păun, pentru stingerea unui incendiu produs la tabloul electric al unei case de locuit. În urma incendiului a ars izolația termică din polistiren pe aproximativ 3 metri pătrați și s-au degradat aproximativ 4 metri pătrați de izolație din polistiren, tabloul electric și conductorii electrici. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost de la un cablu electric defect.

            Intervenții /misiuni – 59

  • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 16 misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
  • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje din cadrul inspectoratului au executat 2 misiuni de transport probe PCR, împreună cu reprezentanți ai Serviciului de Ambulanță Județean Iași și ai Direcției de Sănătate Publică Iași.
  • Echipajele A.T.P.V.M. din cadrul inspectoratului a efectuat 3 misiuni de transport pacienți confirmați cu virusul SARS-CoV-2.
  • Echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 32 de misiuni de recunoaștere, în vederea constatării eventualelor nereguli organizatorice ce ar putea degenera în evenimente negative, la secțiile de ATI, la spitalele din județul Iași.
  • Echipajul C.B.R.Ne din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat 4 misiuni de decontaminare al autospecialelor, echipamentelor specifice și al personalului.
  • Un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Ciric, pentru transportul unei persoane supraponderale de la domiciliu la o ambulanță a Serviciului de Ambulanță Județean Iași.
  • Începând cu ora 06:23, echipaje de intervenție din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași au intervenit în municipiul Iași, șoseaua Bucium, pentru asigurarea măsurilor specifice la un accident rutier în urma căruia a rezultat o victimă conștientă, neîncarcerată. După acordarea primului ajutor medical, victima a refuzat transportul la spital.

            Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat – 21

  • Echipajele SMURD au intervenit la 21 decazuri medicale.