Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Sturdza” al Județului Iași au intervenit la următoarele misiuni:

            Incendii – 3

  • Începând cu ora 15:35,un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a acționat în localitatea Valea Lungă, comuna Holboca, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la vegetația uscată. În urma incendiului au ars aproximativ 3 hectare de vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
  • Începând cu ora 19:35,un echipaj de intervenție din cadrul Secției de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în localitatea Fărcășeni, comuna Strunga, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la vegetația uscată. În urma incendiului au ars aproximativ 2000 de metri pătrați de vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
  • Începând cu ora 21:31,un echipaj de intervenție din cadrul Secției de Pompieri Pașcani a intervenit în municipiul Pașcani, strada Vasile Alecsandri, pentru stingerea unui incendiu produs la un container de deșeuri menajere. În urma incendiului au ars aproximativ 50 de kg de deșeuri și s-a degradat un tomberon. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

Intervenții /misiuni – 47

  • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 14 misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
  • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje din cadrul inspectoratului au executat 2 misiuni de transport probe PCR, împreună cu reprezentanți ai Serviciului de Ambulanță Județean Iași și ai Direcției de Sănătate Publică Iași.
  • Echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 28 de misiuni de recunoaștere, în vederea constatării eventualelor nereguli organizatorice ce ar putea degenera în evenimente negative, la secțiile de ATI, la spitalele din județul Iași.
  • Începând cu ora 10:05,un echipaj de intervenție din cadrul Secției de Pompieri Târgu Frumos a executat misiunea de întreținere a cortului de triere epidemiologică montat în incinta Spitalului Orășenesc Hârlău.
  • Începând cu ora 11:40,un echipaj de intervenție din cadrul Secției de Pompieri Pașcani a avut misiunea de transport materiale COVID de la unitate, către municipiul Iași.
  • Începând cu ora 14:40,un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, șoseaua Națională, pentru deblocarea ușii unui apartament.

         Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat – 21

  • Echipajele SMURD au intervenit la 21 decazuri medicale.