Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Sturdza” al Județului Iași au intervenit la următoarele misiuni:

            Incendii – 10

 •   În data de 05.11.2021, ora 15:25, echipaje de intervenție din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iașiau acționat în localitatea Hilița, comuna Costuleni, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească. În urma incendiului au ars acoperișul pe o suprafață de aproximativ 60 de metri pătrați, uși și ferestre, produse electrocasnice și diverse elemente de mobilier. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost de la un cablu electric defect.
 •   În data de 05.11.2021, ora 17:02, un echipaj de intervenție de la Punctul de lucru Hârlăudin cadrul Secției de Pompieri Târgu Frumos a acționat în localitatea Maxut, comuna Deleni, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. În urma incendiului au ars aproximativ 2 hectare de vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
 •   În data de 05.11.2021, ora 17:50, un echipaj de intervenție din cadrul Secției de Pompieri Pașcania intervenit în localitatea Tătăruși, comuna Tătăruși, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. În urma incendiului au ars aproximativ 2 hectare de vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
 • În data de 06.11.2021, ora 12:55, echipaje de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iașiau acționat pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit în localitatea Erbiceni, comuna Erbiceni, județul Iași. La sosirea echipajelor de pompieri incendiul se manifesta generalizat la întreg imobilul, după pătrunderea în interior s-a constatat faptul că o persoană de sex feminin, în vârstă de aproximativ 84 de ani, era decedată, prezentând multiple arsuri.  La locul intervenției, echipajul medical a asistat o persoană de sex feminin, în vârsta de 41 de ani, fiica persoanei decedate,  aceasta suferind arsuri la nivelul membrelor superioare și o ușoară intoxicație cu fum, fiind transportată la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Clinic de Urgențe “Sfântul Spiridon” Iași. În urma incendiului au fost distruse prin ardere aproximativ 60 de metri pătrați din acoperiș, bunurile din 2 încăperi (articole de mobilier, diverse textile, uși și ferestre). Cauza probabilă de producere a incendiului a fost jarul căzut din sistemele de încălzire.
 • În data de 06.11.2021, ora 15:59, echipaje de intervenție din cadrul Secției de Pompieri Pașcaniau acționat în localitatea Heleșteni, comuna Hărmăneasa, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit de furaje. În urma incendiului au ars aproximativ 3 tone de plante furajere. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost jocul copiilor cu focul.
 • În data de 07.11.2021, ora 01:04, echipaje de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iașiau intervenit în municipiul Iași, strada Ciurchi, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit. În urma incendiului au ars aproximativ 20 kg de material lemnos și aproximativ 10 kg de diverse materiale textile. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost de la un cablu electric defect.
 • În data de 07.11.2021, ora 17:03, un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iașia acționat în localitatea Vânători, comuna Popricani, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la vegetația uscată. În urma incendiului a ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
 • În data de 07.11.2021, ora 18:11, un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iașia acționat în municipiul Iași, strada Vișan, pentru stingerea unui incendiu produs la vegetația uscată. În urma incendiului au ars aproximativ 30 de metri pătrați de vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic prin radiație.
 • În data de 07.11.2021, ora 19:38, un echipaj de intervenție din cadrul Secției de Pompieri Pașcania intervenit în municipiul Pașcani, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit de deșeuri de hârtie și carton. În urma incendiului au ars aproximativ 100 kg de deșeuri din hârtie. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
 • În data de 07.11.2021, ora 19:38, un echipaj de intervenție din cadrul Secției de Pompieri Târgu Frumosa acționat în orașul Târgu Frumos, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la un arbore. În urma incendiului a ars un arbore (brad) cu înălțimea de aproximativ 10 metri Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

            Intervenții /misiuni – 206

 • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 82 de misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
 • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje din cadrul inspectoratului au executat 5 misiuni de transport probe PCR, împreună cu reprezentanți ai Serviciului de Ambulanță Județean Iași și ai Direcției de Sănătate Publică Iași.
 • Echipajele A.T.P.V.M. din cadrul inspectoratului a efectuat 3 misiuni de transport pacienți confirmați cu virusul SARS-CoV-2.
 • Echipajul C.B.R.Ne din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat 11 misiuni de decontaminare al autospecialelor, echipamentelor specifice și al personalului.
 • În intervalul orar 08:00-21.00, echipaje din cadrul inspectoratului au executat 96 de misiuni de recunoaștere, în vederea constatării eventualelor nereguli organizatorice ce ar putea degenera în evenimente negative, la secțiile de ATI, la spitalele din județul Iași.
 • În data de 05-11.2021, ora 09:10, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a acționat pentru asanarea unei suprafețe de 250 de metri pătrați în localitatea Boureni, comuna Moțca, județul Iași. În urma intervenției au fost identificate o bombă de aruncător calibru 120 de milimetri, un proiectil exploziv calibru 100 de milimetri, un proiectil perforant calibru 45 de milimetri, două mine anti infanterie cu schije, un stabilizator bombă de aruncător calibru 120 de milimetri, care au fost ridicate, transportate și depozitate în siguranță, în vederea distrugerii ulterioare.
 • În data de 05.11.2021, ora 13:00, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de 100 de metri pătrați în localitatea Moimești, comuna Popricani, județul Iași. În urma intervenției au fost identificate o bombă de aruncător calibru 60 de milimetri, o bombă de aruncător calibru 82 de milimetri, un proiectil perforant calibru 37 de milimetri, un stabilizator bombă de aruncător calibru 82 de milimetri, care au fost ridicate, transportate și depozitate în siguranță, în vederea distrugerii ulterioare.
 • În data de 05.11.2021, ora 17:00, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a acționat pentru asanarea unei suprafețe de 50 de metri pătrați în localitatea Vulturi, comuna Popricani, județul Iași. În urma intervenției a fost identificată o bombă de aruncător calibru 60 de milimetri, care a fost ridicată, transportată și depozitată în siguranță, în vederea distrugerii ulterioare.
 • Echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au intervenit în municipiul Iași la 3 misiuni pentru deblocarea de uși ale apartamentelor pentru realizarea accesului echipajelor medicale.
 • Echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au intervenit în municipiul Iași la 3 misiuni pentru transportul persoanelor supraponderale la echipajele Serviciului Județean de Ambulanță Iași.
 • În data de 06.11.2021, ora 09:00, un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a asigurat măsurile specifice la meciul de fotbal dintre echipele CSM Politehnica Iași-Unirea Slobozia, pe Stadionul “Emil Alexandrescu” din municipiul Iași.
 • În data de 06.11.2021, ora 16:51, un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Păcurari, pentru verificarea unui apel E-call. După sosirea la locul evenimentului, echipajul de pompieri a constatat producerea unui accident rutier, între două autoturisme. Au fost două persoane implicate, nu au necesitat asistență medicală, în urma evenimentului au rezultat doar pagube materiale.
 • În data de 06.11.2021, ora 18:45, un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, bulevardul Tudor Vladimirescu, pentru degajarea unei pisici urcate într-un arbore, la o înălțime de aproximativ 6 metri.

            Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat – 84 Echipajele SMURD au intervenit la 84 decazuri medicale.