Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Sturdza” al Județului Iași au intervenit la următoarele misiuni:

            Incendii – 1

 • Începând cu ora 22:15, echipaje de intervenție din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Chicerea, comuna Tomești, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit de furaje. În urma incendiului au ars 2 tone de plante furajere și aproximativ 3 metri liniari de gard din scândură. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

            Intervenții /misiuni – 62

 • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 19 misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
 • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje din cadrul inspectoratului au executat 2 misiuni de transport probe PCR, împreună cu reprezentanți ai Serviciului de Ambulanță Județean Iași și ai Direcției de Sănătate Publică Iași.
 • Echipajele A.T.P.V.M. din cadrul unității au efectuat o misiune de transport pacienți confirmați cu virusul SARS-CoV-2.
 • Echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au intervenit la 3 misiuni de transport al persoanelor supraponderale, în sprijinul echipajelor de ambulanță al Serviciului de Ambulanță Județean Iași.
 • Echipajul C.B.R.Ne din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat 5 misiuni de decontaminare al autospecialelor, echipamentelor specifice și al personalului.
 • În intervalul orar 08:00-21.00, echipaje din cadrul inspectoratului au executat 29 de misiuni de recunoaștere, în vederea constatării eventualelor nereguli organizatorice ce ar putea degenera în evenimente negative, la secțiile de ATI, la spitalele din județul Iași.
 • Un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a avut misiunea de transport al buteliilor de oxigen goale, de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ,,Sfânta Parascheva” Iași, către Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava.
 • Începând cu ora 16:43, un echipaj de intervenție din cadrulSecției de Pompieri Pașcani a intervenit în municipiul Pașcani, strada Aleea Grădiniței, pentru degajarea unor elemente desprinse din tencuiala blocului ce constituia un pericol de prăbușire de la nivelul etajului 7.
 • La ora 20:35, Detașamentului 2 de Pompieri Iași a acționat în municipiul Iași, strada Haralambie Vasiliu, pentru deblocarea ușii unui apartament. După pătrunderea în apartament o persoană de sex feminin, în vârstă de 69 de ani, a fost preluată de echipajul EPA și transportată la spital.

            Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat – 28

 • Echipajele SMURD au intervenit la 28 decazuri medicale.