Bronșiolita cu virus sincițial respirator (VSR) produce în aceste zile foarte multe emoții, scrie Dr. Mihai Craiu pe pagina Spitalului Virtual. Medicul vorbește despre faptul că nu trebuia ca părinții să abuzeze de anumite medicamente, care sunt prescrise doar în anumite situații ci, în cazul unor forme ușoare/medii ale bolii, copilul poate și este indicat să fie tratat la domiciliu, după vizita la medic.

“Părinții acestor copii sunt îngrijorați și există o evidentă discrepanță între maladia copiilor și abordarea practică a acestora în diversele servicii medicale din Europa și SUA. Dar ce este comun, în toate protocoalele care se referă la tratamentul bronșiolitei la domiciliu, sunt aceste 3 elemente:

1. Alăptarea respectiv folosirea formulei adecvate de lapte, la copiii ce nu pot fi alăptați, este PRINCIPALUL tratament.

2. Nasul trebuie desfundat cu apa de mare sau ser fiziologic.

3. Nu se folosesc medicamente la copiii atât de puțin bolnavi încât pot fi tratați acasă”, scrie Dr. Mihai Craiu.

Specialistul mai precizează faptul că, dacă a fost consultat de medic și a fost trimis acasă, copilul nu are nevoie de medicamente inhalatorii, mai ales, copilul NU are nevoie de adrenalină nebulizată…si nici de ventolin, Flixotide sau orice alt medicament antiastmatic.

By admin