În cadrul unei conferințe de presă organizată la Spitalul de Copii “Sf. Maria”, au fost evaluate și lucrările de reabilitare ce se apropie cu pași repezi de finalizare iar punctul “fierbinte” al discuțiilor a fost reprezentat de blocul operator, “mărul discordiei” ce a iscat discuții aprinse pe plan local. Așadar, a refuzat Consiliul Județean suma alocată de către Ministerul Sănătății pentru blocul operator?

“Nu numai că nu am refuzat ci chiar am solicitat finanțarea încă de pe parcursul anului trecut, așa cum este stabilită procedura de către Ministerul Sănătății respectiv prin solicitare către DSP și către minister, transmisă încă din luna septembrie 2022 și retransmisă în data de 1 februarie 2023. Orice finanțare venită de partea Guvernului României, în speță, Ministerul Sănătății este binevenită în ceea ce privește modernizarea infrastructurii medicale din județul nostru și mă bucură ca în urma discuțiilor purtate cu premierul Ciucă în data de 24 ianuarie 2023 am găsit în continuare deschiderea de a finanța sistemul medical ieșean. Au fost discuții atât despre Spitalul de Copii “Sf. Maria” cât și despre celelalte 5 spitale din cadrul Consiliului Județean”, a declarat Costel Alexe.

Având în vedere că în curând blocul operator va fi dat în folosință, managerul Spitalului de Copii, a precizat că acesta va fi dotat la cele mai înalte standarde iar intervențiile chirurgicale de amploare vor fi efectuate în condiții optime, cu aparatură de ultimă generație.

“Dotarea blocului operator se va face la standard europene, conform listei de investiții transmisă încă de anul trecut către Ministerul Sănătății. Am început o procedură de licitație pentru aceste echipamente și sperăm ca la sfârșitul acestei luni să o avem finalizată. În momentul când fila de buget va veni de la Ministerul Sănătății se va face contractul și comanda de echipamente medicale”, a declarat managerul Spitalului pentru Copii “Sf. Maria’’, biong. Alina Belu.

Vizita de lucru s-a încheiat cu șantierul viitoarei Unități de Primiri Urgențe, extinsă și modernizată.

“Va fi o clădire nouă de peste 2.300 de metri pătrați, cu demisol, parter și etaj, pe terasa căreia va fi amenajat și un heliport. Astfel, vom ajunge să creăm infrastructura medicală necesară pentru îngrijirea în cele mai bune condiții a celor peste 40.000 de copii din județ și din regiune care ajung anual la UPU. Valoarea totală a proiectului pentru extinderea și dotarea Unității de Urgență a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” este de 34,6 milioane de lei’’, a incheiat președintele CJ, Costel Alexe.