Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale au renovat Secția de Oncologie Medicală 2 de la Institutul Oncologic „Prof. Dr. Al. Trestioreanu” din București, iar suma necesară a fost uriașă: 400.000 de euro. Secția este acum la standardele cele mai inalte. Renovarea s-a facut intr-un timp record: in 60 de zile totul era nou, gata să primească pacienții.

Secția Oncologie Medicală din cadrul Institutului Oncologic „Prof. Dr. Al. Trestioreanu” tratează anual 25.000 de pacienți în regim de spitalizare de zi și de spitalizare continuă. Are 62 de paturi, inclusiv de îngrijiri paliative, pentru cazurile cele mai grave din țară.

Data inaugurării a fost aleasă pentru a coincide cu sărbătoarea Sf. Ier. Nectarie de la Echina, ocrotitorul bolnavilor de cancer.

La inaugurare au participat Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, delegatul Părintelui Patriarh Daniel, Părintele Arhimandrit Ciprian Grădinaru de la Paraclisul Catedralei Naționale, dr. Bogdan Cosmin Tănase, Managerul Institutului Oncologic „Prof. Dr. Al. Trestioreanu” din București și dr. Alexandru Blidaru, Șef secție Chirurgie Oncologică II la aceeași instituție medicală.

Sursa: basilica.ro