Se pare ca in plin sezon estival, romanii au profitat din plin de vacanta si au cam  uitat de respectarea regulilor, astfel incat, in ultimile 24 de ore au fost raportate 44 de cazuri noi de infectii cu COVID-19 in Romania. Tot in acest interval a fost inregistrat si un deces. Cazurile au fost raportate la persoane care nu au mai avut teste pozitive inainte.

Grupul de Comunicare Strategica a mentionat ca pana la data de 18 iulie, pe intreg teritoriul Romaniei, au fost raportate 1.081.632 de cazuri de COVID-19, iar din acestea, 1.046.739 pacienti au fost declarati vindicati.

La nivel de judete, cele mai multe cazuri noi au fost inregistrate in Capitala, 15 cazuri, apoi in Constanta, 6 cazuri , Satu Mare cu 5 cazuri si Timis, cu  4 cazuri noi depistate.

La nivelul judetului Iasi, a fost raportat un singur caz pozitiv.

Medicii avertizeaza insa, ca pandemia nu s-a incheiat si ne putem astepta ca in urmatoarea perioada, cand romanii se vor intoarce din vacante, numarul de cazuri noi sa creasca tot mai mult. Autoritatile recomanda ferm ca romanii sa nu uite sa respecte regulile atat in spatiile inchise cat si in cele deschise.