Peste 1.000 de angajați, circa 150 de utilaje și aproape 1.500 de tone de materiale antiderapante a folosit municipalitatea ieșeană, prin companiile subordonate, săptămâna trecută, de marți, 4 aprilie, până duminică, 9 aprilie, pentru pentru a limita efectele ninsorii abundente şi ale viscolului puternic, în condiţiile în care Municipiul Iași s-a aflat sub o serie de avertizări meteorologice de cod roșu (în premieră pentru luna aprilie!), apoi portocaliu și, în cele din urmă, galben.

SC Citadin SA, care asigură coordonarea Comandamentului de Iarnă al Municipiului Iași, a intervenit în perioada menționată cu 13 autocamioane, 15 sărărițe cu lamă, 3 buldoexcavatoare, 7 tractoare cu lamă, 4 încărcătoare frontale, 96 de muncitori și 32 de șefi de trasee. Compania a folosit 1.100 de tone de clorură de sodiu şi 20 tone de clorură de calciu și a încărcat și transportat 526 de metri cubi de zăpadă.

SC Servicii Publice SA a lucrat în special pe zonele de versanți, poduri și scări pietonale, intervenind cu 38 de utilaje (autobasculante, tractoare, încărcătoare frontale și utilaje de ridicat la înălțime), 380 de angajați și 180 de de tone de material antiderapant. În perioada menționată echipele societăţii au avut 961 de intervenții la spații verzi și au soluționat 162 de solicitări referitoare la arbori căzuți pe căile de acces, autoturisme, cabluri, țevi etc. și alte pagube create de ninsoare și viscol.

SC Salubris SA a intervenit pe trotuare și alei cu 68 de utilaje (autobasculante, încărcătoare frontale și diverse tipuri de utilaje pentru căi pietonale) și a mobilizat 692 de angajați.

Echipele Companiei de Transport Public SA au asigurat viabilitatea liniilor de tramvai și rețelei de fir contact și au curățat stațiile și peroanele.

Echipajele Poliției Locale au patrulat în permanență și au transmis societăților municipale situațiile care necesită intervenții punctuale.

Aşa cum am anunţat de aseară, imediat ce am primit avertizări de vreme rea, am dispus tuturor societăţilor din subordine să iasă cu toate efectivele la stradă pentru ca oraşul să rămână funcţional. În ciuda vremii severe, oraşul nostru nu a fost blocat! Am depus toate eforturile pentru a elimina efectele negative ale ninsorii şi viscolului și am reușit să depășim cu bine această situaţie deosebită cu care nu ne-am mai întâlnit în ultimii ani”, a declarat primarul Mihai Chirica.