Atletismul românesc a adus aur de la europenele de la Munchen. Bianca Ghelber a intrat pe Stadionul Olimpic dansând și aplaudată de familia sa prezentă pentru prima dată la o competiție. Victoria, fiica de 7 ani a Biancăi, i-a purtat noroc acesteia. Emoțiile au fost mai mari pentru soțul său și pentru antrenoarea Mihaela Melinte, ultima și singura campioană europeană la aruncarea ciocanului pentru România, aur în 1998. În tribune au fost și o parte dintre sportivii delegației tricolore și rude ale Biancăi care locuiesc în Germania.

Bianca a intrat în transa de concurs și a pus presiune pe adversare cu prima aruncare 72,22m. Ce a urmat e poveste. Emoțiile au fost mai mari pe margine unde Mihaela Melinte a transmis cu mult calm indicații tehnice iar Bianca a răspuns cu fiecare aruncare: 72,16; 71,22; 71,36; 71,75 și finalul cu 72,72 m. Pe doi a terminat Ewa Rozanska (Pol) 72,12m PB, a treia a fost Sara Fantini (Ita) cu 71,58m.

Bucuria campioanei, îmbrățișarea Victoriei și drapelul ridicat deasupra capului sunt parte din acest succes fascinant. Atletismul românesc nu a mai avut aur european de la reușita Ionelei Târlea din 2002.

”E o medalie care e pentru mine. După 22 de ani de atletism am câștigat aurul la seniori și nu îmi vine să cred. E fascinant ce s-a întâmplat și credeți-mă sunt foarte emoționată pentru că familia mea a fost în tribune! Mă bucur pentru această victorie, pentru mine, pentru cei care mă susțin și cărora le mulțumesc!” a declarat emoționată Bianca Ghelber.

România are 6 medalii de aur, 1 argint și 3 medalii de bronz la această ediție a Campionatelor Europene și, cu 10 medalii la total, ocupă locul 6 în clasamentul pe națiuni după Germania, Franța, Italia, Marea Britanie și Olanda.

sursa: Comitetul Olimpic Roman