Tânărul “milionar” în lire din Erbiceni, Beniamin Moisa, a fost “deconspirat” de jurnaliști, cărora le-a dat “cu virgulă” multe din lucrurile pe care acesta le-a spus prin diferite emisiuni, video-uri etc. Drept urmare, s-au apucat să “sape” mai adânc în ceea ce privește activitatea din România a “milionarului” ieșean.

Așa am aflat că tânărul a condus prin Capitală, ce e drept, o mașină de lux, un Mercedes AMG 63 pe care l-a închiriat de la o firmă din București, specializată pe închirierea bolizilor. Prețul unui astfel de bolid este undeva în jur de 250.000 euro însă tânărul a închiriat pentru două zile acel Mercedes AMG 63, ATENȚIE, doar pentru a se filma în el pe străzile din București, pe sub Arcul de Triumf, pentru ca mai apoi, să publice pe rețelele de socializare imaginile cu scopul de a atrage cât mai mulți tineri care să pice în plasă și să achite taxele de participare la așa-zisele prelegeri prin care ii învață cum să facă bani. Tariful de închiriere pentru acest tip de bolid este de 500 de euro pe zi, asta dacă se închiriază pentru două zile dar dacă se optează pentru o perioadă mai lungă, se mai poate negocia. Tânărul a omis să menționeze că nu deține o astfel de mașină ci e doar închiriată.

Mai departe, am aflat că există și câteva lucruri adevărate în ceea ce spune tânărul, părinții lui fiind oameni modești dar foarte muncitori, tatăl său fiind un bun meseriaș în domeniul tâmplăriei, a muncit și muncește și în prezent pentru a-și întreține familia. Dacă majoritatea fraților lui Beniamin Moisa își văd de munca lor, în străinătate și câștigă un ban pentru un trai cinstit, Beni-cum îl alintă cei care îl cunosc de mic copil, e “combinator” notoriu.

De altfel, mulți internauți au ajuns ușor la concluzia că tânărul “milionar” din Erbiceni minte cu nonșalanță, aceștia comentând la postările de pe site-urile de socializare, cunoscându-i foarte bine activitatea, atât cea din România cât și cea din UK, astfel încât tânărul s-a trezit că dintre cei care ar fi trebuit să achite taxa de participare la “prelegerile” acestuia din care să învețe să devină milionari, după ce și-au dat seama că urma sa fie “țepuiți”, au renunțat, cu mult înainte de a-i fi “denigrată imaginea” în presă.

Acum tânărul, nemulțumit că a fost dat în vileag și că există o “campanie umilă de dezinformare”, după cum a scris pe pagina sa de socializare, încearcă să dreagă busuiocul dar nu prea ii iese. Mesajul postat este presărat din plin cu greșeli grave de exprimare, ce ar face-o să roșească pe învățătoarea acestuia, având în vedere că Beni, după 2-3 ani de UK, a uitat “Romanian Language”.

Tânărul a asigurat ieșenii că nu va lipsi de la evenimentul programat în urbea noastră în luna septembrie și specifică faptul că întrarea va fi GRATUITĂ, că practic, oricine vrea să învețe de la el rețeta pentru a deveni milionar poate participa la acest eveniment. La asemenea ofertă, nu putem spune NU astfel încât confirmăm de pe acum prezența! Deși putem paria că o urgență îl va reține pe tânăr la acea dată și nu va mai putea fi prezent.

La final, amintim cititorilor că expertul în creșterea accelerată a IMM-urilor în antreprenoriat, Lorand Soares Szasz, i-a solicitat tânărului Beniamin Moisa un drept la replică referitor la cele prezentate în presă însă nici până la această oră tânărul nu a venit cu explicații, preferând să rămână la o simplă postare pe pagina de socializare.

Beni dragă, știi cum e, când te cheamă Lorand la apel, păi e musai să te duci!

PS: nu se mai aude nimic de cartierul de vile de lux pe care tânărul se lăuda că îl va construi în Iași, lucrările ar fi trebuit să înceapă în luna aprilie a acestui an. Tânărul visa să ridice din temelii 40 de case inteligente, cu service auto, biserică, tot tacâmul, cu un buget de 2.5 milioane de euro. Probabil că nici la matematică nu a stat prea bine, pentru că la un calcul simplu, cu 62.500 euro/bucata nu poate nimeni construi nimeni o astfel de casă și să îi mai rămână bani de biserică, păcănele și ce și-ar fi dorit el să mai construiască pe acolo….