Polițiștii din cadrul Secției nr. 5 Poliție Rurală Răducăneni efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în noaptea de 21 spre 22 august a.c., un tânăr de 18 ani ar fi condus un autoturism, pe raza comunei Comarna și ar fi intart în coliziune cu un podeț, în urma impactului rezultând doar pagube materiale.

În urma testării șoferului cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, din verificările efectuate s-a constatat faptul că tânărul nu deține permis de conducere, iar inspecția tehnică periodică a autoturismului și asigurarea de răspundere civilă auto obligatorie erau expirate.

Tânărul a fost sancționat contravențional, conform Legii nr. 132/2017 și conform O.U.G. nr. 195/2002, fiind dispusă retragerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.

Cercetările sunt continuate.