La data de 25.03.2023, orele 20.00, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Suceava au fost direcționați de către ofițerul de serviciu al Poliției Municipiului Suceava, pe strada Mircea Șeptilici, unde un autoturism bloca o bandă de circulație, stânjenind circulația publică.
La fața locului a fost identificat autoturismul care prezenta avarii în partea din față, ca urmare a intrării în coliziune cu gardul unui imobil. Conducătorul autoturismului nu se afla la fața locului.
Au fost constituite în regim de urgență mai multe echipe de cercetare și în jurul orelor 20:45 a fost identificat un bărbat de 25 ani din municipiul Suceava, care a recunoscut faptul că el a condus autoturismul respectiv, fiind singur în autoturism.
Fiind testat cu aparatul etilometru, a rezultat valoare de 0.87 mg./l pur alcool în aerul expirat. De asemenea, după verificarea în bazele de date ale Poliției Române, s-a stabilit faptul că șoferul are permisul de conducere ANULAT.
În continuare, acesta a fost condus la Spitalul Județean Suceava, Secția UPU, unde, în prezența medicului de gardă i-a fost recoltată o probă biologică de sânge, acesta refuzând-o ulterior pe cea de-a doua. De asemenea, la sediul Poliției Municipiului Suceava, acesta a fost testat cu aparatul DRUG TEST Drugger 5000 și a rezultat pozitiv la consumul de METAMFETAMINĂ, însă șoferul a refuzat recoltării de probe biologice în vederea stabilirii prezenței în corp de substanțe psihoactive.
În continuare s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 336 alin. (1) și alin. din Codul Penal „Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, faptă prev. și ped. de art. 337 din Codul Penal și ”Conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prev. și ped. de art. 335, alin. (2) din Codul Penal.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii rutieri, urmând a se dispune măsuri procesuale față de autor.