O nouă zi, un nou eveniment neplăcut ce a avut in prim-plan elevi din diferite clase ale unui colegiu din municipiul Iași. Aceștia s-au luat la pumni in curte intr-una dintre pauze și s-a ajuns până la solicitarea sprijinului polițiștilor de la Secția 2 de Poliție Iași pentru aplanarea conflictului. Unul dintre elevi a avut nevoie de ingrijiri medicale la cabinetul medical al colegiului.

Bătaia a adunat mulți elevi, ca spectatori însă, pentru că nimeni nu a intervenit ci, mai mult, au filmat și au făcut fotografii ca la un spectacol.

Reprezentantii Inspectoratului Școlar Județean a precizat că a fost solicitată intervenția polițiștilor chiar de către conducerea unității școlare.

“Din informarea transmisă de conducerea Colegiului Tehnic ” Gheorghe Asachi” Iași, astăzi, 30 septembrie, în pauza de la ora 9,50, în curtea unității școlare, a avut loc un conflict în care au fost implicați elevi din clase diferite.

În urma acestei situații unii copii au avut nevoie de îngrijirea oferită de cabinetul medical al școlii, iar conducerea școlii a luat legătura imediat cu Secția 2 Poliție, cu diriginții claselor din care provin elevii și cu părinții acestora.

Un echipaj al Secției 2 Poliție s-a deplasat la școală pentru a face verificări în acest caz. Totodată, conducerea unității de învățământ a purtat discuții cu o parte dintre părinți elevilor, iar consilierul școlar a stabilit un plan de consiliere a elevilor implicați în acest conflict

La nivelul școlii au început demersurile de verificare pentru a se stabili exact circumstanțele în care s-a produs acest conflict și pentru a se identifica măsurile care se vor lua, în conformitate cu regulamentele școlare, pentru sancționarea acestui tip de comportament care contravine valorilor educaționale și pentru preîntâmpinarea repetării unor astfel de situații în școală.

Unitatea de învățământ colaborează cu Biroul de Siguranță Școlară și beneficiază de suportul CJRAE pentru a lua măsuri de prevenire a violenței în școală. În zilele următoare se va relansa, printr-o activitate care va avea loc la Colegiul Tehnic ” Gheorghe Asachi” Iași, Campania „Școală sigură fără port sau folosire de obiecte periculoase”, organizată de Inspectoratul Județean de Poliție Iași în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași. Totodată, luni dimineață, în cadrul școlii, polițiștii Biroului Siguranța Școlară vor efectua activități de prevenire a violenței.

Inspectoratul Școlar Județean Iași consiliază conducerea unității școlare și monitorizează modul în care se desfășoară verificările și în care se vor aplica măsurile care se impun în acest caz”, au transmis reprezentanții ISJ Iași.

Nu mai departe de săptămâna trecută, un alt incident a avut loc la un alt colegiu din Iași, în cadrul căruia o elevă a fost umilită și chiar lovită de o colegă de clasă. Cele două eleve ale Colegiului “I. C. Ștefănescu” au fost filmate de către colegi iar imaginile au ajuns pe rețelele de socializare. În acest caz, polițiștii s-au autosesizat.

Foto: captură video Iasi1.ro