Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Iaşi efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj cu privire la un cetățean român, aflat în stare avansată de ebrietate, care a devenit violent cu unul dintre colegi,  adresând injurii și amenințări polițiștilor de frontieră.

Totodată, echipajul de poliţie din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Popricani, chemat la faţa locului, a aplicat sancţiunea prevăzută de lege pentru nerespectarea măsurii carantinării.

În data de 28 decembrie a.c., în jurul orei 23.50, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Iaşi, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pe comunicația DC 16, în localitatea de frontieră Luceni, un autoturism înmatriculat în România, care circula în regim de taxi, întrucât drumul era blocat de un autocamion care a derapat.

Din maşină, a coborât un cetătean român, pasager în autorurism, aflat în stare avansată de ebrietate. Acesta a refuzat categoric să se legitimeze, l-a bruscat pe unul dintre colegi şi a adresat injurii și amenințări polițiștilor de frontieră.

Lucrătorii noştri au efectuat verificări suplimentare şi au constatat faptul că pasagerul autoturismului este un cetățean român, în vârstă de 50 de ani, care figurează ca fiind plasat în carantină la domiciliu până la data de 03.01.2022.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj, iar echipajul de poliţie din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Popricani, chemat la faţa locului, a aplicat sancţiunea prevăzută de lege pentru nerespectarea măsurii carantinării.