La canotaj feminin, romancele noastre Ancuta Bodnar  si Simona Radis au condus finala inca de la inceput. Ele au stabilit  un nou record olimpic,  terminand cursa cu un timp de 6.41,03

″A fost o cursa grea, dar foarte frumoasa. Am plecat motivate si am reusit sa aducem medalia mult visata, mi-am indeplinit visul olimpic aici. I-am facut mandri pe toti cei de acasa si suntem foarte fericite de acest lucru. Am batut şi recordul olimpic, nu ne-am asteptat, dar ne doream asta. Dar ne-a ajutat si vremea, chiar daca au fost valuri, am avut vant ajutator, dar a fost bine. Din 2019 am intrat in barca de dublu vasle si de atunci am ramas in aceeasi formula. Au fost doi ani de munca continua, fara pauza, fara vacante. Am muncit mereu pentru acelasi vis. Chiar daca Olimpiada s-a amanat cu un an, noi am continuat sa ne pregatim si sa muncim. Ne-am antrenat singure acasa in timpul pandemiei si parca eram unite prin acelasi lucru. Am dat ce am avut mai bun noi azi ca sa implinim munca acestor ani″⁣, a declarat Ancuta Bodnar la zona mixta, potrivit Agerpres.

Si la canotaj masculin Romania a obtinut o medalie: Mihaita Tiganescu, Mugurel Semciuc, Stefan Berariu şi Cosmin Pascari au cucerit cea de-a doua medalie pentru canotajul romanesc la Tokyo 2020 – argint in proba masculina de patru rame.

 In finala masculina a probei, cei patru tricolori au facut o cursa excelenta pe care au incheiat-o cu timpul 5:43:37, la un varf de barca de campionii olimpici din Australia (Alexander Purnell, Spencer Turrin, Jack Hargreaves, Alexander Hill) care s-au impus cu un nou record olimpic (5:42:76).

Bilantul canotajului romanesc la Jocurile Olimpice a ajuns la 20 de medalii de aur, 20 de argint şi 9 de bronz.