Astăzi, 6 septembrie 2022, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Botoșani, Poliției Orașului Flămânzi, Secției de Poliție Rurală nr. 8, sprijiniți de luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au descins în șase locații din județele Botoșani și Iași.

Polițiștii au pus în executare șase mandate de percheziție domiciliară, la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea sau participarea la săvârșirea infracțiunii de distrugere prin incendiere, comisă la data de 30 mai 2022, în comuna Frumușica. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională a fost estimat la 1.000.000 de euro, în incendiu fiind distruse mai multe utilaje agricole. Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași.Activitățile sunt în derulare în comunele Prăjeni, județul Botoșani și Deleni, județul Iași.

Persoana banuită de comiterea faptei, un tânăr de 33 de ani, din comuna Prăjeni, este în stare de arest preventiv, fiind cercetat pentru o altă infracțiune de furt calificat comisă în județul Iași.