Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că traficul este restricționat pe prima bandă a DN 1 pe sensul București – Ploiești, la kilometrul 27+100 de metri, în zona localității Snagov, județul Ilfov, după ce un autotren a lovit o conductă de gaze și a rămas imobilizat pe carosabil. A fost oprită alimentarea cu gaze, nefiind pericol de explozie. Se estimează reluarea circulației în condiții normale după ora 08.00.

Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța și A3 București-Ploiești, se circulă pe un carosabil umed, pe alocuri fiind semnalate precipitații sub formă de ploaie, cu vizibilitate este bună.

La nivelul țării, sunt semnalate precipitații sub formă de ninsoare, circulându-se în condiții de iarnă, în zona montană a județelor Arad, Bacău, Botoșani, Covasna, Iași, Neamț, Prahova și Vaslui.

Din cauza zăpezii depuse pe carosabil, sunt impuse mai multe restricții de trafic, astfel:

  • DN 28A Pașcani – Moțca, județul Iași – circulație închisă;
  • DN 7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu, în zona localității Câineni, județul Vâlcea – căderi de pietre de pe versanți – trafic alternativ, pe un sens;
  • DN 29, între localitățile Botoșani și Manoleasa, județul Botoșani – trafic restricționat pentru autovehicule cu masa mai mare de 3,5 tone;
  • DN 13B, între localitățile Praid și Joseni, județul Harghita – trafic restricționat pentru autovehicule cu masa mai mare de 7,5 tone;
  • DN 2, între localitățile Suceava și Siret, județul Suceava – trafic restricționat pentru autovehicule cu masa mai mare de 7,5 tone.

Din cauza vântului puternic, sunt suspendate manevrele în porturile Constanța Nord, Constanța Sud și Mangalia.

Recomandăm conducătorilor auto să ruleze cu multă prudenţă, să păstreze o distanţa corespunzătoare între vehicule, să se asigure temeinic la schimbarea direcţiei de deplasare sau a benzii, înainte de a porni în călătorie să se intereseze cu privire la starea părții carosabile, să aibă autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă și să folosească frâna de motor pentru reducerea vitezei când rulează pe un carosabil umed sau alunecos.