În ziua de 18.11.2022, poliţiştii Biroului Rutier Iaşi, împreună cu reprezentanţi din cadrul Registrului Auto Român, au organizat şi executat o acţiune punctuală pe raza municipiului Iaşi, având ca scop reducerea cauzelor generatoare de evenimente rutiere cu consecinţe grave, produse pe fondul defecţiunilor tehnice ale autovehiculelor.

În cadrul acţiunii au fost aplicate 13 sancţiuni contravenţionale, din care 5 pentru defecţiuni la sistemul de iluminare, 1 pentru lipsă ITP, 4 pentru alte defecţiuni tehnice, fiind ridicate şi 5 certificate de înmatriculare. Valoarea sancţiunilor contravenţionale aplicate este de circa 2200 lei

Spre exemplu, a fost identificat un şofer din Iaşi care conducea un autoturism pe b-dul Nicolae Iorga din municipiul Iaşi, judeţul Iaşi, având montate anvelope uzate peste limita admisă. Totodată, autoturismul avea parbrizul fisurat, prezenta defecţiuni la sistemul de iluminare şi prezenta avarii pentru care nu deţinea documente de constatare valabile. A fost sancţionat contravenţional în conformitate cu prevederile OUG 195/2002.