La data de 9 februarie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, împreună cu procurorii – S.T. Suceava, au prins, în flagrant delict, o persoană bănuită de trafic de droguri de risc. Astfel, la data de 9 februarie a.c., a fost depistat, în municipiul Fălticeni, un bărbat, care ar fi avut asupra sa un colet, ce conținea 9,9 kilograme de canabis, droguri cu privire la care există bănuiala rezonabilă că au fost expediate din Spania.

În urma activităților, au fost ridicate și indisponibilizate 20 de kilograme de canabis, având o valoare estimativă de piață de 600.000 de lei. De asemenea, în urma perchezițiilor au fost descoperite și ridicate un dispozitiv folosit pentru mărunțirea drogurilor, înscrisuri și sisteme informatice care interesează cauza.

Procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Suceava au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a bărbatului, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc, fără drept, în modalitățile transportul și deținerea, de droguri de risc, fără drept. Ulterior, la data de 10 februarie a.c., a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți cu propunere de arestare preventivă a bărbatului, propunere admisă la aceeași dată. Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. La activități au participat și polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.