Fundatia pentru Copii „Ronald McDonald” a dotat Spitalul ,,Sf Maria “ Iași cu aparatură medicală în valoare de 40.000 euro. Astăzi au fost donate unității medicale ieșene un dispozitiv pentru monitorizarea infecțiilor nosocomiale ( inclusiv 150 teste ) și un sistem endoscopie ORL.

”Ne bucurăm să fim astăzi aici, alături de partenerii noștri de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Sfânta Maria cu o nouă acțiune de sprijinire a copiilor prin dotarea cu două echipamente extrem de importante, un endoscop ORL necesar în blocul operator și un aparat de testare a infecțiilor nosocomiale. Aceste două echipamente au fost achiziționate prin efortul unuia dintre cei mai mari susținători ai noștri, domnul Paul Drăgan, prin expediția pe care și-a asumat o cu dublu sens de bine în luna iulie, de a urca pe Kilimanjaro și de a strânge fonduri pentru această cauză nobilă de dotare a Spitalului clinic de urgență Sfânta Maria. Am reușit să strângem 40.000 EUR , mai bine de 40.000 EUR, fonduri care au fost suficiente pentru a achiziționa și aparatele, dar și consumabilele pentru o perioadă de timp, pentru siguranța copiilor și tratamentul lor în această regiune.”, a spus Andreea Cioban , directorul Fundației pentru Copii Ronald Mc Donald.

Suma necesară achiziționării apratelor a fost strânsă, în urma campaniei Kilimanjaro inițiată de Paul Drăgan, CEO McDonald’s România.

”Am văzut cum arată secțiile pentru pentru copii. Am văzut practic nevoia, necesitatea acestor acestor aparate. Doamna director mi-a spus că are nevoie de aceste două aparate și am zis, nici un fel de problemă o să fac tot posibilul ca să vă ajut. Și așa a început, practic, campania de strângere de fonduri pentru a ajuta spitalul. A fost o expediție, să spun, unică, n-a fost simplu, dar mă bucură foarte mult că am reușit să strâng toți acești bani. Cei care au ales să doneze pentru a strânge această sumă de bani au înțeles ce înseamnă să faci bine cât e nevoie să faci bine România și mai mult decât atâta ce nevoi au copiii din această zonă de aceste două aparate.”, a declarat Paul Drăgan, CEO McDonald’s România

”Aparatul este mobil, este digital, se pot exporta digital toate rezultatele analizelor, va evalua și va testa în zonele critice încărcătura microbiană atât de pe suprafețe, cât și de pe tegumente. Va fi testat tot ce înseamnă suprafețele, cât și tegumentele personalului medical. Astfel, vom putea să facem pași importanți în a preveni infecțiile nosocomiale. Sperăm la o incidență cât mai mică a deceselor din acestă cauză.
Departamentul de Epidemiologie a fost instruit. S-au făcut primele testări. Începem deja în linie dreaptă să facem graficele și supravegherea, monitorizarea infecțiilor nosocomiale”, a afirmat Alin Belu, managerul Spitalului de Copii.

Reprezentanții unității medicale ieșene spun că de aceste echipamente vor beneficia, anual, în medie 3000 de copii cu patologie gravă.