Șoferii mașinilor de marfă, utilajelor de construcții, camioanelor și remorcilor, precum și școlile de șoferi vor fi interzise timp de 4 ore pe mai multe strazi din municipiul Iasi, in urma unei decizii luate in cadrul ultimei sedinte a Consiliului Local Iasi din 31 august 2022.

Măsurile vor fi luate în baza Hotărârii Consiliului Local nr. 49/2019 care reglementează modul în care se derulează susţinerea examenelor şi pregătirea practică a persoanelor pentru obţinerea permisului de conducere, circulaţia maşinilor de aprovizionare, vehiculelor grele, utilajelor de construcţii, camioanelor, remorcilor și semiremorcilor la orele de vârf pe principalele artere de circulație, dar și amenzile pentru persoanele care nu respectă aceste reglementări.

Concret, se va interzice susţinerea examenelor şi pregătirea practică a persoanelor pentru obţinerea permisului de conducere, circulaţia maşinilor de aprovizionare, vehiculelor grele, utilajelor de construcţii, camioanelor, remorcilor și semiremorcilor, în intervalele orare 7:00-9:00 şi 16:00-18:00”, au transmis reprezentanții municipalității ieșene.

Arterele de drum vizate sunt şoseaua și strada Păcurari, bulevardul Independenţei, bulevardul Carol I, strada Sărărie, strada Elena Doamna, strada Anastasie Panu, strada Palat, strada Sfântul Lazăr, strada Smârdan, bulevardul Tudor Vladimirescu, strada Vasile Lupu, strada Gării, strada Râpa Galbenă, strada Nicolina, şoseaua Nicolina, bulevardul Ţuţora, strada și şoseaua Bucium.

Nerespectarea acestor prevederi constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 1.000 și 2.500 de lei. Sancțiunile vor fi aplicate de personalul Poliţiei Locale Iaşi. Totodată, contravenientul poate achita, în termen de cel mult 15 zile de la data înmânării/comunicării procesului-verbal de constatare a contravenţiei, jumătate din minimul amenzii prevăzute de actul normativ, agentul constatator făcând mențiune despre această posibilitate în procesul-verbal