Astăzi, 6 februarie 2023, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan, s-a desfășurat la Colegiului „Sfântul Nicolae” din Iaşi o nouă activitate P.S.I.-S.U., care a presupus exemplificarea acordării măsurilor de prim-ajutor, a modului de comportament care trebuie adoptat în timpul producerii unui incendiu și a unui cutremur, precum și utilizarea unui extinctor.

„Ținând cont de faptul că acest colegiu funcționează în regim hotelier, având și spații pentru servirea mesei, este necesară o însușire cât mai temeinică a cunoștințelor angajaților în domeniul situațiilor de urgență”, a declarat pr. Marius Burghelea, directorul departamentului S.S.M./P.S.I.-S.U./G.D.P.R, al Arhiepiscopiei Iașilor.

În cadrul acestei activități, care are la bază „Protocolul de prevenire” încheiat între Arhiepiscopia Iașilor și Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al Județului Iași, au fost prezenți reprezentanți ai I.S.U.J. Iași, pr. Marius Burghelea, alături de pr. Mihail Afloarea, directorul unității, precum și angajații din cadrul colegiului care au manifestat dorința de a dobândi cunoștințe noi în acest domeniu.