Pentru ucrainienii care sosesc la Aeroportul Internațional Iași, atât angajații cât și voluntarii prezenți fac tot ce le stă în putință pentru a le oferi cele necesare dar și puțină alinare. Aceștia asigură atât strictul necesar (mâncare, apă) dar îi ajuta și cu informații, recomandări și chiar la completarea actelor necesare.

“Și astăzi cu mic, cu mare, angajații Iași Airport au fost printre pasageri, au distribuit alimente și apă, au completat formulare PLF și au oferit informații, alături de voluntari. Au venit la aeroport aproape 30 de voluntari, de-a lungul întregii zile, vorbitori de limba ucrainiana sau rusă. Le mulțumesc nespus pentru efortul lor”, a transmis directorul Aeroportului, Romeo Vatră.

Astăzi a fost instalată și o autorulotă pentru mame cu copii mici, de mare folos în vremurile acestea.

“Smiley Camper a pus la dispoziție o autorulotă pentru a fi folosită pentru mame cu copii mici. La parterul terminalului T1 vom organiza o zonă de odihnă pentru noapte cu pături. Am identificat un spațiu în T2 unde se va amenaja un spațiu de joacă pentru copii, cu susținerea unor oameni binevoitori, pentru a face că timpul să treacă mai ușor pentru cei mici. Nu suntem perfecți, dar ne străduim și suntem deschiși la toate ideile bune și care pot ajuta pe cei aflați în necaz”, a mai transmis Romeo Vatra, directorul Aeroportului Internațional Iași.