Prima Doamna Carmen Iohannis a purtat o rochie creata de catre designerul iesean Andreea Tincu. Designerul a pictat initial printul cu efect 3D si ulterior l-a prelucrat digital. Rochia va fi disponibila prin site ul http://www.andreatincu.com sau direct in showroom-ul din Iasi, la pretul de 2450lei.

Andreea Tincu asigura o parte dintre tinutele Primei Doamne, multe fiind create special pentru evenimente sau facand parte din colectiile designerului.

” Dupa toate evenimentele, absolut tinutele sunt returnate in firma, le pastrez, le donez sau le vanzare, prin sectiunea https://www.andreatincu.com/ro/subcategoria/32/rochii-unicat . Ele raman pe site in marimea realizata initial, 36, dar se pot face la comanda si pe alte marimi.

Pentru un designer, este foarte important ca tinutele create sa fie purtate de persoane publice. Inseamna o incredere acordata brandului, o colaborare frumoasa, prin care prezentam publicului moda romaneasca de calitate. Pe parcursul anilor, am creat tinute pe care le-au purtat numeroase vedete. Anamaria Marinca, Paula Herlo, Diana Bucur Roxana Constantinescu sunt doar cateva dintre femeile de succes, carora le-am asigurat tinute pentru evenimente diverse, tinute care au fost returnate dupa eveniment. Este un lucru absolut normal in industria noastra, atat pe plan national, cat si international. Prima Doamna Carmen Iohannis a ales sa poarte tot timpul tinute create in Romania, ceea ce este foarte important pentru noi, designerii romani. Dupa un eveniment, avem cliente care doresc exact modelul purtat de catre Prima Doamna sau cu modificari adaptate siluetelor lor. Rochia albastra purtata de catre Prima Doamna in Japonia, cu ocazia incoronarii Imparatului Naruhito a fost apoi purtata si de catre solista Diana Bucur, intr-o campanie recenta Andrea Tincu. Recomand doamnelor sa achizitioneze rochii pe care le poarta mai multe sezoane. Un produs de designer poate arata la fel de bine cu accesorizari diferite si la evenimente diferite”, a declarat Andreea Tincu pentru 24iasi.

Tinuta sotiei presedintelui a fost apreciata in Statele Unite ale Americii. Violeta Vasiliniuc Streidel, cea care detine acolo propria firma de confectii, se bucura de apreciere si este binecunoscuta in lumea modei, a declarat, intr-o postare pe pagina sa de Facebook, ca tinuta Primei Doamne a fost impecabila.

In general in orice alt context european, Carmen Iohanis s-a prezentat impecabil. Rochia ei a fost potrivita anotimpului, ocaziei ( festiva), locului, in culorile anului ( tigrul – culori tari). A fost decenta, accesorizata corect, s-a potrivit siluetei ei, culorii parului si pielii. Și ceea ce este cel mai important: a vorbit liber, a vorbit o engleza perfecta, a zambit cat si cand trebuie, s-a purtat dignified așa cum NU sunt multi politicieni romani. E bine”, a scris Violeta Vasiliniuc Streidel.