Întâlnirea de la Palatul Roznovanu de miercuri, 21 septembrie a avut ca scop semnarea autorizației de contructie a noului terminal de la Aeroportul din Iași, însă partea cea mai interesantă a fost… restul. Imaginați-vă, dragi cititori, un președinte al consiliului județean și un primar care în primele 15 minute ale întâlnirii și-au adresat mulțumiri reciproc, pentru sprijin și cine știe pentru ce alte motive. Audiența, cu ochii dați peste cap, mai să se ridice de la masă pentru că devenise deja penibilă situația, căci Johann Andreas Poelzl, reprezentantului companiei Strabag, antreprenorul general al proiectului, se uita precum mâța în calendar, neințelegând ce se întâmplă.

Când într-un final au terminat cu mulțumirile, s-a așezat fiecare pe locul gata încălzit și s-a văzut adevărată “față” a întâlnirii: două personaje cu nervii întinși la maxim, care timp de jumătate de oră și-au mușcat obrajii și nici măcar nu s-au privit. De parcă se certaseră la cafeaua de dimineață, când unul dintre ei a uitat să pună capacul la periuța de dinți. De cum a sunat clopoțelul, amândoi au dat bir cu fugiții, lăsând numai o dâră de praf în urmă.

Care să fi fost motivele ce au dus la așa o stare… incomodă? Să fie oare proaspăta demisie a Babei, iar un morcov băgat adânc undeva să îl fi adus pe președintele de județ în asemenea stare, de l-a scos din sărite până și pe preamarele cel calm? Ori poate că preamarele a fost deranjat de prezența unei anumite părți a audienței, despre care știm cu toții că îi “pică fața” și o ia “la fugă” când o vede? Ori poate vreo instituție a cerut documente de la Serviciul Urbanism al primăriei?

Greu de spus… dar amuzant de urmărit!