Producatorul de inghetata Froneri Ice Cream Polonia a anuntat ca retrage de pe piata 2 loturi de inghetata Milka, dupa ce furnizorii acestora au transmis o informare prin care se aduce la cunostinta faptul ca 2 dintre loturile de ingrediente stabilizatoare pe baza de plante , utilizate in productia de inghetata, depasesc limitele legale permise de reglementarile in materie pentru oxidul de etilena.

Froneri transmite consumatorilor ca stabilizatorii pe baza de plante folositi sunt livrati ca un amestec de ingrediente stabilizatoare si sunt folositi in cantitati extreme de mici in produsele lor si considera ca este foarte putin probabil sa prezinte vreun risc pentru sanatatea consumatorilor.

 Totusi Froneri solicita clientilor sa nu consume si sa distruga produsele Milka Vanilla & Chocolate Stick 20×71 g si Milka Chocolate Hazelnut Stick 20×69 g,  respectiv loturile MI1117 si MI1119, cu data de expirare 31.04.2023.

Reamintim ca la inceputul acestei luni, alte loturi de inghetata, Mars – Bounty, Twix și Snickers – au fost retrase de pe piata din Romania din cauza oxidului de etilena la niveluri mai mari decat cele permise de legislatia UE.