Alina Belu, managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria’ din Iași dezminte informațiile apărute în presa ieșeană în ceea ce privește posibilitatea demiterii sale din funcția de manager. Potrivit unor publicații, Consiliul de Administrație ar fi decis în cursul zilei de ieri, 28 septembrie, declanșarea procedurilor de revocare a Alinei Belu din funcția de manager al unității medicale.

Contactată telefonic, Alina Belu a declarat pentru 24iasi că nu s-a pus această problema motivând faptul că președintele Consiliului de Adminstrație da declarații în nume propriu, fără să se fi discutat acest aspect în cadrul ședințelor.

“Domnul Lucian Nedelciuc a făcut acele precizări cu privire la revocarea mea din funcția de manager fără să se fi discutat vreodată acest aspect în cadrul ședințelor Consiliului de Administrație, sunt afirmații făcute în nume propriu fără a avea acordul și fără măcar să fi fost informați membrii consiliului. În calitate de manager, sunt invitată și particip la aceste ședințe și vă asigur că nu s-a discutat despre așa ceva”, a declarat Alina Belu.

Întrebată dacă cunoaște motivul pentru care Lucian Nedelciuc a afirmat faptul că au fost demarate procedurile de revocare din funcția de manager, Alina Belu spune că nu cunoaște motivația însă a precizat că un președinte al Consiliului de Administrație nu poate lua decizii în nume propriu, fără votul membrilor.

“Nu pot ști ce anume l-a determinat pe domnul Nedelciuc să facă aceste afirmații însă nu s-a pus nici o clipă problema de a fi declanșate proceduri de revocare a mea din funcția de manager. Mai mult, președintele nu poate decide în nume propriu, ci numai cu acordul și votul membrilor consiliului”, a declarat Alina Belu, managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria” din Iași.