Medicii de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului de Copii “Sf. Maria” au reușit să stabilizeze starea copilului mușcat de câini la Botoșani însă situația se menține critică în continuare. Potrivit managerului unității medicale, biong. Alina Belu, mama se afla internată alături de copil iar medicii spera la o evoluție favorabilă.

“Pacientul se află în continuare internat în secția de Terapie Intensivă, a fost supus în cursul zilei de ieri unor intervenții chirurgicale cu o echipă multidisciplinară, este în continuare intubat și ventilat mecanic, într-o stare critică dar stabilă. Sperăm la o evoluție favorabilă. Important este să se stabilizeze hemodinamic și să respire singur. Din acel moment putem spune că viața nu ii mai este pusă în pericol și se vor începe pașii de reconstrucție a părților care au fost sfâșiate de către câini.”, a declarat Alina Belu.

Managerul Spitalului de Copii spune că în astfel de cazuri, prezența părinților nu înseamnă automat că micuții sunt în afara oricărui pericol, fiind situații când mama efectiv a trebuit să se lupte cu mai mulți câini pentru a-și salva copilul.

“Recomandăm părinților să fie vigilenți în ceea ce privește momentele în care copiii sunt lăsați nesupravegheați dar nici în acest caz nu putem spune că sunt în siguranță pentru că, chiar dacă era și mama, într-o haită cu 3-4-5 câini este foarte greu să faci față, să te lupți efectiv cu un câine pentru copilul tău. Ideal ar fi și ne dorim din tot sufletul să nu se mai întâmple și să fim responsabili cu câinii pe care îi avem în curte sau cu cei de pe stradă”, a mai spus biong. Alina Belu, managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria” Iasi.

știre inițială aici: