Cu toate ca sunt asigurati ca nu vor fi afectati de aceasta schimbare, clientii fostului Romtelecom sunt nemultumiti pentru ca in acest moment, desi au contracte active, nu sunt lamuriti cu privire la cine le va furniza serviciile in continuare. Pe de o parte, sunt informati ca vor ramane clienti Telekom Romania Communications iar pe de alta parte, li se transmite ca au fost portati la Orange. Cei nemultumiti de serviciile uneia dintre cele doua companii si care ar fi dorit sa schimbe furnizorul, au aflat cu stupoare ca, practic, deja sunt clientii companiei la care doreau sa plece. Majoritatea clientilor spun ca nimeni nu i-a informat de schimbare in mod oficial si mai mult decat atat, nici macar angajatii magazinelor unde isi platesc regulat facturile, nu ii lamuresc prea mult cu privire la situatia lor.

Pe langa nemultumirile clientilor, ar mai si cele ale angajatilor, care nu au fost informati corect si complet de schimbarile care vor urma dupa finalizarea tranzactiei, astfel incat sa poata raspunde concret intrebarilor adresate. Ba mai mult, majoritatea angajatilor vechi au fost inlocuiti cu tineri neexperimentati pe partea de Relatii Clienti, asta dupa ce angajatii cu vechime au preferat sa plece din cauza conditiilor dificile, a procedurilor anevoioase de lucru dar si din cauza salariilor foarte mici.

Si pana la urma, unde platim facturile?

Dupa finalizarea tranzactiei, clientii Telekom sunt total debusolati datorita faptului ca mergand la magazinele unde isi plateau regulat facturile, au constatat ca nu pot achita, fiind indrumati catre Orange, iar acolo nu apareau in sistem.

Clientii spun ca au mers atat la magazinele Telekom cat si la cele Orange, unde nu li s-ar fi putut incasa facturile pentru ca nu apareau in sisteme si au fost indrumati sa sune la Departamentul de Relatii cu Clientii, unde timpul de asteptare este foarte lung iar cel al operatorilor care raspund, limitat.

Clientii Telekom Romania Mobile, fostul Cosmote, au ramas in continuare in cadrul companiei si isi pot plati facturile in magazinele de profil (Germanos, de exemplu) insa pentru cei care au si servicii fixe, schimbarea aceasta inseamna un drum in plus la alt magazin iar dupa cum am mentionat deja, nici acolo nu sunt complet lamuriti, mai ales ca nu in toate orasele exista magazine Telekom Romania Communications (foste magazine Romtelecom).

Joi, 30 septembrie, cele doua grupuri, Orange si OTE au anuntat finalizarea tranzactiei ce presupune achizitionarea pachetului majoritar de 54% din actiunile Telekom Romania Communications. Tranzactia a avut loc pentru suma de aproape 300 de milioane de euro.

In functii de conducere ale celor doua companii, Liudmila Climoc continua responsabilitatile de CEO al Orange Romania, iar noul CEO al Telekom Romania Communications a fost numit Andrei Popovici, cel care a fost timp de 6 ani în echipa Telekom Romania, ocupand in ultimii 4 ani pozitia de Director executiv de vanzari locale si operatiuni clienti.