Locația, aflată în curtea Spitalului “Sf. Maria”, este prevăzută ca adresabilitate pentru pacienții pediatrici oncologici – copilul cu patologie oncologică, alături de aparținători. Condițiile sunt la cel mai înalt nivel, iar cei aflați în suferință și mai ales, cei cu posibilități reduse, se vor bucura de tot sprijinul. În afară de cazare, vor avea asigurată masa, îmbrăcăminte, scutece, practic, tot ceea ce au nevoie.

“Noi suntem centrul de oncologie pediatrică pe regiunea Moldovei in condițiile in care toți pacienții care au suspiciune și se confirmă cu patologie oncologică, rămân sub tratament in cadrul centrului nostru. Din nefericire, in ultimii ani constatăm o creștere a incidenței acestei cazuistici, fapt ce ne-a facut să ne gândim să cerem ajutorul cuiva pentru a reuși să oferim și un confort emotional. Boala este lungă, este o uzanță emoțională din partea părintelui care susține copilul cât și a copilului pentru a găsi momente și a crea o atmosferă cât mai aproape de casă având in vedere că spitalizarea este de lungă durată in cadrul Secției de oncologie pediatrică. Acest proiect până la urmă s-a realizat, mulțumim din suflet Fundației Ronald McDonald, au venit in sprijinul copiilor, al aparținătorilor. Părintele poate oferi o masă caldă așa cum și-o dorește acasă copilul când are o poftă, noi fiind cu bucătărie centralizată nu putem. Sunt micile plăceri care ii face pe ei să treacă peste perioada de spitalizare și luptă cu boala, care este o luptă grea, dar facem, totuși, echipa medicală și societatea civilă sunt alături de acești copii pentru a fi învingători”, a declarat Alina Belu.

Casa Ronald McDonald va ajuta și la în ceea ce privește cazarea pentru aparținători pacienților oncologici.

“Pacientul internat trebuie să fie in secție. Pentru pacienții care vin de la distanță, pacienții pentru care aparținătorii nu au fonduri pentru a veni la o internare de zi și a reveni a doua zi pentru investigații, este aceasta soluție, de a le putea oferi cazare pentru a continua investigațiile nu neaparat internați. Sunt părinți care sunt la sute de kilometri și este foarte greu să vină astăzi și peste 3 zile să facă protocolul cum ar trebui in patologia oncologică. Atunci aceasta casă le oferă șansa de a sta aproape de spital și copilul să vină la controalele periodice și tratament cât mai aproape de spital”, a încheiat Alina Belu, managerul Spitalului Clinic e Urgență pentru Copii “Sf. Maria” din Iași.