Un adolescent din Botoșani, ridiculizat de către colegi pentru că avea probleme cu greutatea, a decis să își administreze mai multe tratamente naturiste comandate de pe internet, pentru a slăbi. Tânărul cântărea peste 100 de kg și a slăbit 56 de kg într-un an, ajungând piele și os și cu probleme mari de sănătate, abia se mai ținea pe picioare.

Medicii de la Spitalul Județean din Botoșani l-au trimis, de urgență, cu elicopterul SMURD, la Iași unde a fost internat pe Terapie Intensivă, pe secția de Cardiologie a Spitalului “Sfânta Maria” din Iași. Astăzi, tânărul a fost transferat de la ATI pe sector însă medicii spun că acesta sunt necesare mai multe investigații pentru a stabili exact cât de tare a fost afectat organismul acestuia.

“Pacientul în vârstă de 16 ani a fost transferat astăzi de la ATI la secția de Cardiologie și este supus, în continuare, mai multor investigații. Printre altele, specialiștii noștri vor să excludă TBC și boală metabolică. Nu ne putem pronunță deocamdată dacă problemele cardiace sunt preexistente sau au fost generate de consumul acelor pastile de slăbit. Va fi consiliat psihologic de către specialiștii noștri însă important este ce va face după externare”, a declarat Alina Belu, managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria” din Iași.