Un adolescent a suferit traumatisme grave în urma unui accident auto care a avut loc astăzi, fiind adus de urgență la Spitalul de Copii “Sf. Maria” din Iași pentru conduita terapeutică.

“Adolescent în vârstă de 17 ani, victima unei accidente rutier în calitate de pasager, a fost adus cu o politraumă cu componentă craniocerebrală, contuzie toraco-abdominală, contuzie hepatică, și o fractură cominutivă la nivelul humerusului stâng. Pacientul este protezat respirator, este sedat și va fi internat în secția de terapie intensivă a spitalului nostru pentru continuarea evaluării, stabilizării și în zilele următoare, în funcție de starea pacientului, intervenții chirurgicale pentru afectarea ortopedică”, a declarat Dr. Cătălina Ionescu, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii din Iași.

Update! Secția de pompieri Huși a intervenit cu o autospecială pentru descarcerare, o ambulanță SMURD tip C1 (terapie intensivă mobilă), o ambulanță SMURD tip B2 și echipaje specializate pentru asigurare măsurilor PSI, descarcerarea, deblocarea și acordarea primului ajutor victimelor unui accident rutier produs în localitatea Pădureni (ieșirea spre satul Ivănești), comuna Pădureni. La intervenție au participat și două ambulanțe cu echipaje aparținând SAJ Vaslui.

În accident a fost implicat un autoturism în care se aflau cinci persoane (trei fete și doi băieți) cu vârste cuprinse între 17 și 21 ani.

La sosirea echipajelor de intervenție a fost găsit în afara carosabilului un  autoturism grav avariat, o persoană fiind încarcerată, iar o alta blocată în interiorul autovehiculului. La o distanță de aproximativ zece metri de autoturism a fost găsită o altă victimă, seminconștientă și cu răni foarte grave. Concomitent cu operațiunile de descarcerare și deblocare, victimele accidentului au fost evaluate și au primit primul ajutor. Ulterior, patru dintre victime au fost tranportate la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal Huși. Un bărbat în vârstă de 21 ani, care a suferit o amputație parțială de membru inferior a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui. Trei victime sunt conștiente și cooperante, iar o altă victimă este intubată și se află în stare de inconștiență.

Cauzele și circumstanțele producerii acestui accident rutier sunt cercetate de polițiști.