Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galați Rutier efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu cetățenie R. Moldova care a prezentat la controlul de frontieră un certificat de vaccinare împotriva Covid-19 fals.

În data de 30 octombrie a.c., în jurul orei 15.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Galați Rutier/I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară,  pasager într-un autoturism, un cetățean din R. Moldova, în vârstă de 53 de ani.

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat alături de documentele personale de identitate și o Adeverință de vaccinare împotriva Covid-19, emisă în România. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, au fost efectuate verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că documentul este fals, deoarece, la data emiterii respective adeverințe, bărbatul nu se afla pe teritoriul României.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor deuz de fals și complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.