Odată cu trendul descendent in ceea ce priveste numărul de cazuri COVID, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase ” Sf. Parascheva” Iași se discută deja despre sistemul hibrid de ingrijire a pacienţilor:

“Atâta timp cât trendul descendent al imbolnavirilor se va menţine, pregătește, din nou, o trecere graduală spre sistemul hibrid de ingrijire a pacienţilor. Acesta este dezideratul nostru si sperăm sa-l punem in practică cat mai curând posibil”, a spus Dr Florin Roșu.

Managerul unităţii medicale a detaliat ce presupune acest sistem hibrid de ingrijire, in cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase ” Sf. Parascheva” Iași:

“Sistemul hibrid reprezintă faptul că vom ingriji pacienţi atat COVID-19 cat și pacienti cu celelalte patologii infecto-contagioase. Spitalul fiind pavilionar vom incepe gradual acest proces( cate un pavilion pe rand) respectând riguros circuitele epidemiologice( de la internare până la deplasarea pacienţilor in cadrul spitalului).

Procesul va cuprinde și convertirea unei terapii intensive, din terapie COVID in terapie non-COVID; acest proces va debuta cand numărul pacienţilor infectaţi va fi suficient de mic și după ce spitalele suport isi vor restrange activitatea COVID”.

Referitor la o dată aproximativă cand ar putea fi implementat sistemul hibrid in cadrul Spitalul Clinic de Boli Infecţioase” Sf. Parascheva” Iași, managerul unităţii medicale a transmis:

” Pentru Secţia de Terapie Intensivă, probabil la mijlocul lunii decembrie, insă depinde de numărul de cazuri”, a incheiat Dr Florin Roșu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *