La data de 3 noiembrie a.c., polițiștii ieșeni au continuat acțiunile informativ-preventive, în contextul pandemiei de COVID 19, în scopul informării și verificării operatorilor economici și a cetățenilor cu privire la respectarea noilor modificări legislative.


În cadrul acțiunilor de ieri, poliţiştii au verificat 26 de societăţi comerciale şi 417 obiective şi locaţii de interes, fiind verificate/legitimate 1.844 de persoane.

Au fost depistate 54 de persoane care nu respectau legislaţia în vigoare, în context Covid-19, dintre care 42 nu respectau măsurile privind protecţia individuală, iar 12 nu respectau interdicţiile privind deplasarea/libera circulaţie.


Poliţiştii şi celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu se vor afla în continuare la datorie pentru a informa cetățenii despre măsurile legale stabilite la nivel național pentru prevenirea și combaterea răspândirii îmbolnăvirilor provocate de virusul Sars-CoV-2 și pentru a verifica modul în care acestea sunt respectate.

Recomandăm cetățenilor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19, să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică și să respecte interdicțiile privind deplasarea sau libera circulație.

Totodată, solicităm tuturor cetățenilor să se informeze din surse sigure cu privire la noile reguli ce vor intra în vigoare și să dea dovadă de o conduită responsabilă.