Astăzi, 15 octombrie a.c., polițiștii ieșeni au continuat acțiunile informativ-preventive, în contextul pandemiei de COVID 19, în scopul informării cetățenilor cu privire la respectarea noilor modificări legislative.

Reamintim că, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, pentru a participa la anumite activități, persoanele fizice sunt obligate să facă dovada vaccinării, testării sau vindecării de infecția cu virusul SARS-CoV-2 prin intermediul certificatelor digitale ale Uniunii Europene privind Covid-19.

Astfel, în raport de rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile, sunt stabilite o serie de măsuri privind condițiile de participare la competiții sportive, activități cultural-artistice, spectacole, activități sportive, evenimente private, cursuri, conferințe sau adunări publice, condițiile de acces în restaurante, cafenele, baruri, cluburi, discoteci, săli de jocuri de noroc, locuri de joacă, săli de sport sau fitness, astfel încât să fie respectate normele sanitare.

Poliţiştii şi celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu se vor afla în continuare la datorie pentru a informa cetățenii despre măsurile legale stabilite la nivel național pentru prevenirea și combaterea răspândirii îmbolnăvirilor provocate de virusul Sars-CoV-2 și pentru a verifica modul în care acestea sunt respectate.

Recomandăm cetățenilor să respecte normele sanitare și să nu se expună la riscuri!

Totodată, solicităm tuturor cetățenilor să se informeze din surse sigure cu privire la noile reguli ce vor intra în vigoare și să dea dovadă de o conduită responsabilă.