În data de 5 octombrie a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 75 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.

Au fost aplicate peste 230 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 10 infracţiuni.

Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Au fost organizate 6 acţiuni şi s-a intervenit la 79 de evenimente, dintre care 69 au fost sesizate prin 112.

În urma activităţilor au fost sesizate 14 infracţiuni.

Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 234 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 73.715 lei.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.

Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 18 permise de conducere şi au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

REŢINUT DE POLIŢIŞTI PENTRU FURT CALIFICAT

La data de 5 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 6 Poliţie Iaşi au reţinut pentru 24 de ore un tânăr de 18 ani, bănuit de comiterea infracţiunii de furt calificat.

Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în seara de 3 octombrie a.c., acesta ar fi sustras bani şi bunuri dintr-un autoturism parcat pe raza municipiului Iaşi.

La data de 6 octombrie a.c., tânărul bănuit de comiterea faptei va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Cercetările continuă.

MANDAT DE EXECUTARE A PEDEPSEI ÎNCHISORII PUS ÎN APLICARE DE POLIŢIŞTI

La data de 5 octombrie a.c., poliţiştii Secţiei nr. 7 Poliţie Rurală Târgu Frumos au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei de un an şi 10 luni închisoare, emis de Judecătoria Iaşi, pe numele unui bărbat de 35 de ani.

În baza mandatului de executare a pedepsei închisorii, bărbatul a fost depus în penitenciar, în vederea executării pedepsei.

UPDATE://DEPISTAT DE POLIŢIŞTI CIRCULÂND CU 92 KM/H , FĂRĂ A DEŢINE PERMIS DE CONDUCERE ŞI FIIND SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI

La data de 4 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi au depistat un bărbat de 32 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe DJ 248 A, în localitatea Valea Ursului, cu viteza de 92 km/h control radar, sectorul de drum fiind limitat la 50 km/h.

Conducătorul auto nu a oprit la semnalele poliţiştilor, însă acesta a fost oprit la scurt timp.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 5 octombrie a.c., bărbatul bănuit de comiterea faptelor a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iaşi.

Cercetările continuă.

ACŢIUNE RUTIERĂ A POLIŢIŞTILOR IEŞENI

La data de 5 octombrie a.c., poliţiştii Biroului Rutier Iaşi au acţionat pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice şi prevenirea accidentelor rutiere, în special a celor produse pe fondul neacordării priorităţii de trecere pietonilor.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 28 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 9.860 de lei, dintre care 7 pentru neacordare prioritate de trecere pietonilor şi 21 pentru alte abateri.

De asemenea, au fost reţinute 7 permise de conducere şi a fost retras un certificat de înmatriculare.

Un bărbat de 62 de ani a fost sancţionat contravenţional, fiindu-i reţinut permisul de conducere, conform O.U.G. nr. 195/2002, deoarece în timp ce conducea un autoturism, pe raza municipiului Iaşi, nu a acordat prioritate de trecere unui pieton angajat regulamenar în traversarea străzii.

ACTIVITATE PREVENTIVĂ A POLIŢIŞTILOR IEŞENI

La data de 5 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iaşi şi Biroului Rutier Iaşi au desfăşurat două activităţi educativ-preventive, la o şcoală din municipiul Iaşi.

În cadrul activităţii, poliţiştii au prezentat măsurile ce trebuie cunoscute şi aplicate pentru siguranţa bunurilor şi siguranţa personală în familie, pe stradă sau la şcoală.

De asemenea, au fost transmise informaţii pe linie rutieră, fiind prezentate principalele reguli de circulaţie ce trebuie cunoscute şi aplicate pentru a fi în siguranţă în calitate de pasager, pieton sau biciclist.