În data de 30 octombrie a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 90 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.

Au fost aplicate peste 240 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 20 de infracţiuni.

Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Au fost organizate 7 acţiuni şi s-a intervenit la 96 de evenimente, dintre care 80 au fost sesizate prin 112.

În urma activităţilor au fost sesizate 22 de infracţiuni.

Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 249 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 129.480 lei.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.

Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 16 permise de conducere şi au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.

Update://REŢINUT DE POLIŢIŞTI PENTRU FURT ŞI FURT CALIFICAT

Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 1 Poliţie Iaşi au identificat un bărbat de 42 de ani, bănuit de furt şi furt calificat.

Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în luna august 2021, acesta ar fi sustras mai multe bunuri (o autofiletantă, împreună cu acumulatorul de rezervă şi încărcătorul şi un ciocan rotopercutor, împreună cu acumulatorul de rezervă şi încărcătorul) dintr-un autoturism, parcat pe raza municipiului Iaşi.

De asemenea, în cursul lunii septembrie 2021, bărbatul ar fi sustras mai multe bunuri (un POS, un modulator audio şi un hanorac) dintr-un alt autoturism, parcat pe raza municipiului Iaşi.

La data de 28 octombrie a.c., bărbatul bănuit de comiterea faptelor a fost condus la audieri, iar în baza probatoriului administrat în cauză, acesta a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iaşi.

La data de 29 octombrie a.c., bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, care a dispus plasarea sa sub control judiciar pentru 60 de zile.

Cercetările continuă.

UPDATE:// REŢINUT DE POLIŢIŞTI PENTRU FURT CALIFICAT

Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 2 Poliţie Iaşi au identificat un tânăr de 19 ani, bănuit de furt calificat.

Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în noaptea de 6 spre 7 octombrie a.c., acesta ar fi pătruns într-un magazin, din municipiul Iaşi, de unde ar fi sustras mai multe pachete cu ţigări, cauzând un prejudiciu de aproximativ 1.500 de lei.

La data de 28 octombrie a.c., tânărul bănuit de comiterea faptei a fost condus la audieri, iar în baza probatoriului administrat în cauză, acesta a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iaşi.

La data de 29 octombrie a.c., tânărul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi şi instanţei, aceasta din urmă, dispunând arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.

Cercetările continuă.

CERCETAT PENTRU INFRACŢIUNI RUTIERE

Poliţiştii Poliţiei Oraşului Podu Iloaiei efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui auto sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Din cercetări a rezultat că, la data de 30 octombrie a.c., un bărbat, de 52 ani, ar fi condus un tractor neînmatriculat pe drumul public, de pe raza oraşului Podu Iloaiei şi ar fi acroşat un auto parcat.

În urma testării sale alcoolscopice a rezultat valoarea de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, a rezultat că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Autovehiculul nu era înmatriculat.

Cercetările continuă.

DEPISTAT CONDUCÂND O AUTOUTILITARĂ FIIND SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI

La data de 30 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 4 Poliţie Rurală Miroslava au depistat un bărbat de 37 de ani, în timp ce conducea o autoutilitară, pe raza localităţii Horpaz, fiind sub influenţa alcoolului.

În urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Cercetările continuă.

DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTOTURISM, FIIND SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI

La data de 31 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Hîrlău au depistat un bărbat de 45 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe raza oraşului Hîrlău, fiind sub influenţa alcoolului.

În urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Cercetările continuă.

DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO FIIND SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI

La data de 30 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 8 Poliţie Rurală Leţcani au depistat un bărbat de 40 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe raza comunei Leţcani, fiind sub influenţa alcoolului.

În urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Cercetările continuă.

DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO FIIND SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI

În seara de 30 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 4 Poliţie Rurală Miroslava au depistat un bărbat de 42 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe raza comunei Horleşti, fiind sub influenţa alcoolului.

În urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Cercetările continuă.

DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO, FĂRĂ A DEŢINE PERMIS DE CONDUCERE

La data de 30 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 4 Poliţie Rurală Miroslava au oprit pentru control, în comuna Ţibana, un auto condus de un tânăr.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a constatat faptul că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, iar cercetările continuă.