În data de 28 octombrie a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 95 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.

Au fost aplicate peste 230 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 30 de infracţiuni.

Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Au fost organizate 7 acţiuni şi s-a intervenit la 98 de evenimente, dintre care 84 au fost sesizate prin 112.

În urma activităţilor au fost sesizate 31 de infracţiuni.

Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 232 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 88.915 lei.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.

Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 6 permise de conducere şi au fost retrase 8 certificate de înmatriculare.

UPDATE://REŢINUT DE POLIŢIŞTI PENTRU FURT CALIFICAT

Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 3 Poliţie Iaşi au identificat un tânăr de 27 de ani, cercetat pentru furt calificat.

Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în noaptea de 25 spre 26 septembrie a.c., acesta ar fi încercat să sustragă bunuri dintr-o autoutilitarăă parcată pe raza municipiului Iaşi şi ar fi sustras bunuri dintr-o altă autoutilitară, precum şi un geam al acesteia. De asemenea, în noaptea de 12 spre 13 octombrie a.c., tânărul ar fi sustras bunuri dintr-o ladă frigorifică situată în faţă unei societăţi.

La data de 27 octombrie a.c., tânărul bănuit de comiterea faptei a fost condus la audieri, iar în baza probatoriului administrat în cauză, acesta a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore.

La data de 28 octombrie a.c., tânărul a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi şi Judecătoriei Iaşi, instanţă care a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.

Cercetările continuă.

MANDAT DE EXECUTARE A PEDEPSEI ÎNCHISORII, PUS ÎN APLICARE DE POLIŢIŞTI

La data de 28 octombrie a.c., poliţiştii Secţiei nr. 8 Poliţie Rurală Leţcani au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei de 4 ani şi 4 luni închisoare, emis de Judecătoria Bacău, pe numele unui bărbat, de 47 de ani.

Acesta a fost condamnat pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune.

În baza mandatului de executare a pedepsei închisorii, bărbatul a fost încarcerat în penitenciar, în vederea executării pedepsei.

REŢINUT DE POLIŢIŞTI PENTRU FURT ŞI FURT CALIFICAT

Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 1 Poliţie Iaşi au identificat un bărbat de 42 de ani, bănuit de furt şi furt calificat.

Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în luna august 2021, acesta ar fi sustras mai multe bunuri (o autofiletantă, împreună cu acumulatorul de rezervă şi încărcătorul şi un ciocan rotopercutor, împreună cu acumulatorul de rezervă şi încărcătorul) dintr-un autoturism, parcat pe raza municipiului Iaşi.

De asemenea, în cursul lunii septembrie 2021, bărbatul ar fi sustras mai multe bunuri (un POS, un modulator audio şi un hanorac) dintr-un alt autoturism, parcat pe raza municipiului Iaşi.

La data de 28 octombrie a.c., bărbatul bănuit de comiterea faptelor a fost condus la audieri, iar în baza probatoriului administrat în cauză, acesta a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iaşi.

La data de 29 octombrie a.c., bărbatul va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Cercetările continuă.

REŢINUT DE POLIŢIŞTI PENTRU FURT CALIFICAT

Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 2 Poliţie Iaşi au identificat un tânăr de 19 ani, bănuit de furt calificat.

Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în noaptea de 6 spre 7 octombrie a.c., acesta ar fi pătruns într-un magazin, din municipiul Iaşi, de unde ar fi sustras mai multe pachete cu ţigări, cauzând un prejudiciu de aproximativ 1.500 de lei.

La data de 28 octombrie a.c., tânărul bănuit de comiterea faptei a fost condus la audieri, iar în baza probatoriului administrat în cauză, acesta a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iaşi.

La data de 29 octombrie a.c., acesta va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Cercetările continuă.

DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO, FĂRĂ A DEŢINE PERMIS DE CONDUCERE

La data de 28 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 8 Poliţie Rurală Leţcani au oprit pentru control, pe raza comunei Horleşti, un autoturism condus de un tânăr de 20 de ani.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, iar cercetările continuă.

ACŢIUNE RUTIERĂ A POLIŢIŞTILOR IEŞENI

La data de 28 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi au acţionat pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice şi prevenirea accidentelor rutiere.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 40 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 10.555 de lei.

De asemenea, au fost retrase două certificate de înmatriculare şi a fost reţinut un permis de conducere.

ACTIVITATE PREVENTIVĂ A POLIŢIŞTILOR IEŞENI

La data de 28 octombrie a.c., în cadrul proiectului “Mai bine informat pentru a nu fi înşelat”, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iaşi şi Secţiei nr. 1 Poliţie Iaşi au desfăşurat o activitate informativ-preventivă, în zona Pieţei Voievozilor, din municipiul Iaşi.

Scopul proiectului este acela de a creşte gradul de informare a populaţiei, pentru a reduce numărul de victime ale infracţiunilor de înşelăciune.

În cadrul activităţii de ieri, au fost distribuite 400 de pliante ce conţin informaţii adresate cetăţenilor cu privire la cunoaşterea metodelor de înşelăciune folosite de infractori, modul în care aceştia acţionează şi mijloacele folosite pentru a fi cât mai credibili.    

Cetăţenii au primit recomandări utile pentru prevenirea fraudelor în cazul tranzacţiilor online cu cardul bancar, cetăţenii fiind sfătuiţi să nu comunice datele înscrise pe card persoanelor necunoscute şi să nu completeze formulare primite online în scopul comercializării diverselor produse.

Totodată, cetăţenilor li s-a recomandat să adopte un comportament responsabil şi să respecte normale de protecţie sanitară în vigoare, în contextul pandemiei de COVID 19.