În data de 27 octombrie a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 75 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.

Au fost aplicate peste 300 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 20 de infracţiuni.

Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Au fost organizate 8 acţiuni şi s-a intervenit la 76 de evenimente, dintre care 68 au fost sesizate prin 112.

În urma activităţilor au fost sesizate 23 de infracţiuni.

Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 302 sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 89.715 lei.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.

Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 21 de permise de conducere şi au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

UPDATE://CERCETAT PENTRU AGRESIUNE SEXUALĂ, REŢINUT DE POLIŢIŞTI

Poliţiştii Secţiei nr. 1 Poliţie Rurală Iaşi efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de agresiune sexuală şi lovirea sau alte violenţe.

Faptele ar fi avut loc la data de 23 octombrie a.c., iar sesizarea a fost făcută la data de 25 octombrie a.c.

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 26 octombrie a.c., bărbatul, de 57 de ani, bănuit de comiterea faptelor a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore şi introdus în arestul I.P.J. Iaşi.

La data de 27 octombrie a.c., bărbatul a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi şi Judecătoria Iaşi, instanţă care a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.

Cercetările continuă.

REŢINUT DE POLIŢIŞTI PENTRU FURT CALIFICAT

Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 3 Poliţie Iaşi au identificat un tânăr de 27 de ani, cercetat pentru furt calificat.

Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în noaptea de 25 spre 26 septembrie a.c., acesta ar fi încercat să sustragă bunuri dintr-o autoutilitarăă parcată pe raza municipiului Iaşi şi ar fi sustras bunuri dintr-o altă autoutilitară, precum şi un geam al acesteia. De asemenea, în noaptea de 12 spre 13 octombrie a.c., tânărul ar fi sustras bunuri dintr-o ladă frigorifică situată în faţă unei societăţi.

La data de 27 octombrie a.c., tânărul bănuit de comiterea faptei a fost condus la audieri, iar în baza probatoriului administrat în cauză, acesta a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore.

La data de 28 octombrie a.c., acesta va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Cercetările continuă.

DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO, FIIND SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI

La data de 27 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Iaşi au oprit pentru control, pe DJ 282 D, în oraşul Podu Iloaiei, un autoturism condus de un bărbat de 51 de ani.

Întrucât şoferul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Cercetările continuă.

DEPISTAT CONDUCÂND O AUTOUTILITARĂ, FĂRĂ A DEŢINE PERMIS DE CONDUCERE

La data de 27 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 2 Poliţie Rurală Ciurea au oprit pentru control, în comuna Mironeasa, o autoutilitară condusă de un bărbat de 37 de ani.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a constatat faptul că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, iar cercetările continuă.

ACŢIUNE RUTIERĂ A POLIŢIŞTILOR IEŞENI

La data de 27 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi au acţionat pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice şi prevenirea accidentelor rutiere, în special a celor produse pe fondul nerespectării legislaţiei rutiere de către pietoni.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 53 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 15.950 de lei, dintre care 4 pentru abateri săvârşite de pietoni şi 49 pentru alte abateri.

De asemenea, a fost retras un certificat de înmatriculare şi au fost reţinute 5 permise de conducere.

Spre exemplu, un tânăr de 21 de ani a fost sancţionat contravenţional, conform O.U.G. nr. 195/2002, deoarece a traversat bulevardul Nicolae Iorga, din municipiul Iaşi, prin loc nepermis pietonilor.

ACŢIUNE  A POLIŢIŞTILOR DE LA ARME

La data de 27 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Iaşi au acţionat, pe raza municipiului Iaşi şi a comunei Rediu, pentru verificarea respectării legislaţiei de către deţinătorii de arme.

În cadrul activităţilor, au fost efectuate 6 controale şi au fost confiscate un pistol neletal şi 90 de diaboluri.

Spre exemplu, un bărbat de 41 de ani a fost depistat purtând, fără drept, un pistol neletal, cu destinaţia tir sportiv, deţinut în baza certificatului de deţinător. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, iar cercetările continuă.