În data de 26 octombrie a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 90 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.

Au fost aplicate peste 230 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 25 de infracţiuni.

Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Au fost organizate 8 acţiuni şi s-a intervenit la 93 de evenimente, dintre care 77 au fost sesizate prin 112.

În urma activităţilor au fost sesizate 27 de infracţiuni.

Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 231 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 215.055 de lei.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.

Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 6 de permise de conducere şi au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.

UPDATE://DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO, FĂRĂ A DEŢINE PERMIS DE CONDUCERE ŞI FIIND SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI

În seara de 10 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 5 Poliţie Rurală Răducăneni au depistat un bărbat de 31 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe raza comunei Răducăneni, fără a deţine permis de conducere.

De asemenea, bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 25 octombrie a.c., bărbatul a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iaşi.

La data de 26 octombrie a.c., bărbatul a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Răducăneni şi instanţei, fiind dispusă faţă de acesta măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

Cercetările continuă.

CERCETAT PENTRU AGRESIUNE SEXUALĂ, REŢINUT DE POLIŢIŞTI

Poliţiştii Secţiei nr. 1 Poliţie Rurală Iaşi efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de agresiune sexuală şi lovirea sau alte violenţe.

Faptele ar fi avut loc la data de 23 octombrie a.c., în locuinţa bunicii victimei, de pe raza comunei Schitu Duca, iar sesizarea a fost făcută la data de 25 octombrie a.c.

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 26 octombrie a.c., bărbatul, de 57 de ani, bănuit de comiterea faptelor a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore şi introdus în arestul I.P.J. Iaşi.

Cercetările continuă.

MANDAT DE EXECUTARE A PEDEPSEI ÎNCHISORII PUS ÎN APLICARE DE POLIŢIŞTI

La data de 26 octombrie a.c., poliţiştii Secţiei nr. 9 Poliţie Rurală Hîrlău au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii emis pe numele unui bărbat, din comuna Erbiceni.

Astfel, acesta a fost condamnat la pedeapsa închisorii de 3 ani pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

În baza mandatului de executare a pedepsei închisorii, bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul Iaşi, fiind revocate formele de urmărire emise pe numele său.

DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO FIIND SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI

La data de 26 octombrie a.c., poliţiştii Secţiei nr. 9 Poliţie Rurală Hîrlău au efectuat semnal regulamentar de oprire conducătorului unui auto, care însă şi-a continuat deplasarea, pentru blocarea autovehiculului fiind necesară urmărirea acestuia.

Întrucât emana halenă alcoolică, tânărul de 26 ani a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Cercetările continuă.

DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO FIIND SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI

La data de 26 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 6 Poliţie Rurală Paşcani au oprit pentru control, pe raza comunei Vânători, un autoturism condus de un bărbat, de 43 de ani.

Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Cercetările continuă.

ACŢIUNE RUTIERĂ PE ŞOSEAUA NICOLINA, DIN MUN. IAŞI

La data de 26 octombrie a.c., în intervalul orar 11.00-13.00, poliţiştii Biroului Rutier Iaşi au desfăşurat o acţiune pe Şoseaua Nicolina, din mun. Iaşi, pentru depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto care nu respectă semnificaţia indicatoarelor rutiere şi marcajelor de obligare, circulând pe banda destinată mijloacelor de transport public de persoane.

În cadrul acţiunii au fost legitimate 15 persoane şi aplicate 11 sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 5.510 lei. A fost reţinut un permis de conducere.

Spre exemplu, un bărbat, de 35 ani, a condus un auto pe Şoseaua Nicolina, nerespectând semnificaţia indicatorului „obligatoriu la dreapta” şi circulând pe banda destinată mijloacelor de transport public de persoane. De asemenea, conducătorul auto nu a oprit la semnalul regulamentar al poliţistului. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 1.160 lei şi reţinerea permisului de conducere pentru 30 de zile.

ACŢIUNE PENTRU PREVENIREA ACCIDENTELOR RUTIERE PE RAZA MUN. IAŞI

La data de 26 octombrie a.c., în intervalul orar 06.30-21.30, poliţiştii Biroului Rutier Iaşi au organizat şi desfăşurat o acţiune pentru prevenirea principalelor cauze de producere a accidentelor rutiere pe raza mun. Iaşi.

Au fost aplicate 46 de sanţiuni contravenţionale, în valoare de 17.980 lei, dintre care 3 pentru abateri comise de pietoni, 7 pentru telefonie mobilă, 11 pentru neportul centurii de siguranţă, iar restul pentru alte abateri.

Spre exemplu, un bărbat, de 61 ani a fost depistat traversând Strada Străpungere Silvestru, din mun. Iaşi, prin loc nepermis pietonilor, fiind sancţionat contravenţional.

ACŢIUNE LA PAŞCANI PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR

La data de 26 octombrie a.c., poliţiştii Poliţiei Municipiului Paşcani au acţionat pentru prevenirea şi combaterea faptelor de natură penală şi contravenţională, precum şi pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul pandemiei de Covid-19.

Au fost controlate 4 unităţi de alimentaţie publică, fiind legitimate 22 de persoane.

Au fost aplicate 10 sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 2.340 lei, dintre care 2 conform Legii nr. 55/2020, una conform Legii nr. 61/1991, iar 7 conform O.U.G. nr. 195/2002.