În data de 25 octombrie a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 60 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.

Au fost aplicate peste 280 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate 30 de infracţiuni.

Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Au fost organizate 8 acţiuni şi s-a intervenit la 65 de evenimente, dintre care 59 au fost sesizate prin 112.

În urma activităţilor au fost sesizate 33 de infracţiuni.

Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 282 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 100.055 de lei.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.

Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 28 de permise de conducere şi au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.

UPDATE://DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO, FĂRĂ A DEŢINE PERMIS DE CONDUCERE ŞI FIIND SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI

În seara de 10 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 5 Poliţie Rurală Răducăneni au depistat un bărbat de 31 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe raza comunei Răducăneni, fără a deţine permis de conducere.

De asemenea, bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 25 octombrie a.c., bărbatul a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iaşi.

La data de 26 octombrie a.c., acesta va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Răducăneni.

Cercetările continuă.

MANDAT EUROPEAN DE ARESTARE PUS ÎN APLICARE DE POLIŢIŞTI

La data 25 octombrie a.c., poliţiştii Biroului Urmăriri Iaşi au depistat, pe raza municipiului Iaşi, un bărbat de 34 de ani, urmărit naţional şi internaţional.

Pe numele acestuia, autorităţile din Germania au emis un mandat european de arestare, în vederea extrădării, fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri.

Bărbatul a fost prezentat Curţii de Apel Iaşi care a dispus reţinerea sa, urmând a dispune cu privire la extrădare.

ACŢIUNE RUTIERĂ A POLIŢIŞTILOR IEŞENI

La data de 25 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi au acţionat, pe raza municipiului Iaşi, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice şi prevenirea accidentelor rutiere, în special a celor produse pe fondul nerespectării legislaţiei rutiere de către pietoni şi biciclişti.

În cadrul acţiunii au fost aplicate 33 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 14.190 de lei, au fost retrase două certificate de înmatriculare şi au fost reţinute două permise de conducere.

Spre exemplu, un bărbat de 47 de ani a fost sancţionat contravenţional, conform O.U.G. nr. 195/2002, deoarece a treversat bulevardul Alexandru cel Bun din municipiul Iaşi, prin loc nepermis.

CERCETAT PENTRU CONDUCERE FĂRĂ PERMIS, FALS ŞI UZ DE FALS

La data de 25 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 6 Poliţie Iaşi au oprit pentru control, pe raza municipiului Iaşi, un autoturism condus de un bărbat de 36 de ani.

Bărbatul a prezentat pentru control un permis de conducere eliberat de autorităţile din Republica Moldova, iar în urma verificărilor efectuate de polițiști au rezultat suspiciuni privind autenticitatea documentului.

De asemenea, în urma verificărilor s-a constatat faptul că bărbatul nu deţine permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, uz de fals şi fals material în înscrisuri oficiale, iar cercetările continuă.

ACTIVITATE PREVENTIVĂ A POLIŢIŞTILOR IEŞENI

La data de 25 octombrie a.c., în cadrul proiectului de prevenire a relaţiilor toxice cu accent pe prevenirea violenţei domestice şi a traficului de persoane „Relaţii sănătoase versus capcana relaţiilor toxice”, poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi Postului de Poliţie Lungani au desfăşurat o activitate cu caracter informativ-preventiv, pe raza comunei Lungani.

Astfel, a fost prezentat proiectul şi au fost expuse materiale ce conţin informaţii cu privire la caracteristicile unei relaţii toxice şi consecinţele legale în cazul nerespectării prevederilor referitoare la faptele de violenţă domestică.

Totodată, au fost transmise informaţii privind prevenirea violenţei domestice, aspecte ce ţin de recunoaşterea unei relaţii toxice, metoda de racolare loverboy, instituţiile cărora se pot adresa victimele violenţei domestice, serviciile de care pot beneficia, numerele de telefon gratuite şi accesibile non-stop – help line 0800500333, 0800800678 unde pot obţine consiliere şi îndrumare de specialitate.