În data de 24 octombrie a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 95 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.

Au fost aplicate peste 250 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate 30 de infracţiuni.

Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Au fost organizate 7 acţiuni şi s-a intervenit la 99 de evenimente, dintre care 88 au fost sesizate prin 112.

În urma activităţilor au fost sesizate 33 de infracţiuni.

Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 290 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 95.605 lei.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.

Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 22 de permise de conducere şi au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

ACŢIUNE RUTIERĂ A POLIŢIŞTILOR IEŞENI

În perioada 22 – 24 octombrie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi au acţionat, pe raza judeţului Iaşi, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice şi prevenirea accidentelor rutiere.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 278 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 103.180 de lei, dintre care 127 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice şi 151 pentru alte abateri.

De asemenea, au fost reţinute 30 de permise de conducere, dintre care 23 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice şi 7 pentru alte abateri.

Exemple:

1. Un bărbat de 44 de ani a fost sancţionat contravenţional, fiindu-i reţinut permisul de conducere, conform O.U.G. nr. 195/2002, deoarece a fost depistat în timp ce conducea un autoturism, pe DE 583, cu viteză de 151 km/h control radar, sectorul de drum fiind limitat la 100 km/h.

2. La data de 24 octombrie a.c., un tânăr de 22 de ani a fost depistat în timp ce conducea un autoturism, în comuna Ciohorăni, fără a deţine permis de conducere. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, iar cercetările continuă.