În data de 21 octombrie a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 70 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.

Au fost aplicate peste 220 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate 20 de infracţiuni.

Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Au fost organizate 10 acţiuni şi s-a intervenit la 74 de evenimente, dintre care 68 au fost sesizate prin 112.

În urma activităţilor au fost sesizate 25 de infracţiuni.

Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 221 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 89.760 de lei.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.

Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 12 permise de conducere şi au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.

UPDATE://REŢINUT PENTRU PENTRU CONDUCEREA SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI

La data de 20 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 6 Poliţie Iaşi au reţinut pentru 24 de ore un bărbat de 41 de ani, cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 19 octombrie a.c., acesta ar fi condus un autoturism, pe raza municipiului Iaşi, fiind sub influenţa alcoolului, în urma testării sale cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

La data de 21 octombrie a.c., bărbatul a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, faţă de acesta fiind disupusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

Cercetările continuă.

DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO, FĂRĂ A DEŢINE PERMIS ŞI FIIND SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI

La data de 21 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Podu Iloaiei au oprit pentru control, pe DE 583, un autoturism condus de un tânăr de 19 ani.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a constatat faptul că tânărul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Întrucât emana halenă alcoolică, tânărul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Cercetările continuă.

DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO, FIIND SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI

La data de 21 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Hârlău au depistat un bărbat de 58 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe DJ 281 în comuna Cepleniţa, fiind sub influenţa alcoolului, în urma testării acestuia cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Cercetările continuă.

ACTIVITATE PREVENTIVĂ A POLIŢIŞTILOR IEŞENI

La data de 21 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului pentru Centrul Universitar Iaşi au desfăşurat o activitate informativ-preventivă, la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”, din municipiul Iaşi.

În cadrul activităţii au fost prezentate modurile de operare folosite de infractori şi au fost oferite recomandări utile ce trebuie cunoscute şi aplicate pentru a evita victimizarea.

De asemenea, au fost prezentate modalităţile de aplanare a conflictelor şi aspecte referitoare la siguranţa rutieră şi încheierea de tranzacţii online.