În data de 20 octombrie a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 60 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.

Au fost aplicate peste 260 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate 20 de infracţiuni.

Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Au fost organizate 7 acţiuni şi s-a intervenit la 64 de evenimente, dintre care 55 au fost sesizate prin 112.

În urma activităţilor au fost sesizate 20 de infracţiuni.

Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 261 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 101.385 de lei.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.

Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 18 permise de conducere şi au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.

UPDATE://CERCETAT PENTRU ÎNCĂLCAREA MĂSURILOR DISPUSE PRIN ORDINUL DE PROTECȚIE ŞI VIOLENŢĂ ÎN FAMILIE

Polițiștii din cadrul Poliţiei Oraşului Podu Iloaiei efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție şi violenţă în familie.

Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 19 octombrie a.c., un bărbat de 35 de ani ar fi pătruns în locuinţa soţiei sale, încălcând astfel ordinul de protecţie emis împotriva sa. De asemenea, acesta i-ar fi agresat fizic pe soţia sa şi pe fiul lor.

Bărbatul a fost condus la audieri, iar în baza probatoriului administrat în cauză, acesta a fost reținut de polițiști, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iași.

La data de 20 octombrie a.c., bărbatul a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi şi Judecătoriei Iaşi, instanţă care a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.

Cercetările continuă.

UPDATE://DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO, FĂRĂ A DEŢINE PERMIS DE CONDUCERE

La data de 18 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 2 Poliţie Rurală Ciurea au oprit pentru control, în comuna Ciurea, un autoturism condus de un tânăr de 24 de ani.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că tânărul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 20 octombrie a.c., tânărul a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iaşi.

La data de 21 octombrie a.c., acesta va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Cercetările continuă.

REŢINUT DUPĂ CE AR FI CONDUS UN AUTO, FĂRĂ A DEŢINE PERMIS DE CONDUCERE

La data de 20 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 2 Poliţie Rurală Ciurea au reţinut pentru 24 de ore un tânăr de 23 de ani, bănuit de comiterea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de la data de 19 octombrie a.c., acesta ar fi condus un autoturism, în comuna Ciurea, fără a deţine permis de conducere.

La data de 21 octombrie a.c., acesta va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Cercetările continuă.

REŢINUT PENTRU PENTRU CONDUCEREA SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI

La data de 20 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 6 Poliţie Iaşi au reţinut pentru 24 de ore un bărbat de 41 de ani, cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 19 octombrie a.c., acesta ar fi condus un autoturism, pe raza municipiului Iaşi, fiind sub influenţa alcoolului, în urma testării sale cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

La data de 21 octombrie a.c., acesta va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Cercetările continuă.

DEPISTAT CONDUCÂND UN MOTOSCUTER NEÎNMATRICULAT, FĂRĂ A DEŢINE PERMIS DE CONDUCERE ŞI FIIND SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI

La data de 21 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Podu Iloaiei au oprit pentru control, în oraul Podu Iloaiei, un motoscuter condus de un tânăr de 22 de ani.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a constatat faptul că tânărul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar vehiculul condus de acesta nu este înmatriculat.

Întrucât emana halenă alcoolică, tânărul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Cercetările continuă.

CERCETAT PENTRU CONDUCERE FĂRĂ PERMIS, FALS ŞI UZ DE FALS

La data de 20 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Iaşi au oprit, pe DE 583, în localitatea Leţcani, un autoturism condus de un tânăr de 25 de ani, cu viteza de 94 km/h control radar, sectorul de drum fiind limitat la 50 km/h.

Tânărul a prezentat pentru control un permis de conducere eliberat de autorităţile din România, iar în urma verificărilor efectuate de polițiști au rezultat suspiciuni privind autenticitatea documentului.

De asemenea, în urma verificărilor s-a constatat faptul că tânărul nu deţine permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, uz de fals şi fals material în înscrisuri oficiale, iar cercetările continuă.

DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO, FĂRĂ A DEŢINE PERMIS DE CONDUCERE

La data de 20 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Paşcani au oprit pentru control, în municipiul Paşcani, un autoturism condus de un bărbat de 33 de ani.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a constatat faptul că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Cercetările continuă.

ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR RUTIERI PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR

La data de 20 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi au acţionat pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră şi prevenirea accidentelor rutiere, în special a celor produse pe fondul nerespectării legislaţiei rutiere de către pietoni.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 32 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 10.070 de lei, dintre care 7 pentru abateri săvârşite de pietoni şi 25 pentru alte abateri.

De asemenea, au fost reţinute 3 permise de conducere.