În data de 19 octombrie a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 60 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.

Au fost aplicate peste 280 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 30 de infracţiuni.

Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Au fost organizate 8 acţiuni şi s-a intervenit la 65 de evenimente, dintre care 59 au fost sesizate prin 112.

În urma activităţilor au fost sesizate 33 de infracţiuni.

Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 282 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 100.055 de lei.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.

Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 28 de permise de conducere şi au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.

CERCETAT PENTRU ÎNCĂLCAREA MĂSURILOR DISPUSE PRIN ORDINUL DE PROTECȚIE ŞI VIOLENŢĂ ÎN FAMILIE

Polițiștii din cadrul Poliţiei Oraşului Podu Iloaiei efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție şi violenţă în familie.

Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 19 octombrie a.c., un bărbat de 35 de ani ar fi pătruns în locuinţa soţiei sale, încălcând astfel ordinul de protecţie emis împotriva sa. De asemenea, acesta i-ar fi agresat fizic pe soţia sa şi pe fiul lor.

Bărbatul a fost condus la audieri, iar în baza probatoriului administrat în cauză, acesta a fost reținut de polițiști, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iași.

La data de 20 octombrie a.c., bărbatul va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Cercetările continuă.

ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR RUTIERI PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR

La data de 19 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi au acţionat pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră şi prevenirea accidentelor rutiere, în special a celor produse pe fondul nerespectării legislaţiei rutiere de către pietoni.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 110 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 30.890 de lei, dintre care 13 pentru abateri săvârşite de pietoni şi 97 pentru alte abateri.

De asemenea, au fost reţinute 13 permise de conducere şi au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

Spre exemplu, un bărbat de 51 de ani a fost sancţionat contravenţional, conform O.U.G. nr. 195/2002, deoarece a traversat bulevardul Socola, din municipiul Iaşi, prin loc nepermis pietonilor.