ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR

În data de 16 octombrie a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 90 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.

Au fost aplicate peste 300 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 20 de infracţiuni.

Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Au fost organizate 8 acţiuni şi s-a intervenit la 91 de evenimente, dintre care 83 au fost sesizate prin 112.

În urma activităţilor au fost sesizate 23 de infracţiuni.

Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 309 sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 111.885 de lei.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.

Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 28 de permise de conducere şi au fost retrase 8 certificate de înmatriculare.

UPDATE://CERCETAT PENTRU REFUZUL SAU SUSTRAGEREA DE LA PRELEVAREA DE MOSTRE BIOLOGICE

În noaptea de 14 spre 15 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi au oprit pentru control, pe raza municipiului Iaşi, un autoturism condus de un bărbat de 50 de ani.

Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,49 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 15 octombrie a.c., bărbatul  a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore şi introdus în Arestul I.P.J. Iaşi. Ulterior, acesta a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, faţă de acesta fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

Cercetările continuă.

ACŢIUNE PENTRU SIGURANŢA PARTICIPANŢILOR LA TRAFICUL DIN MUN. IAŞI

La data de 15 octombrie a.c.,în intervalul orar 06.30-21.30, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi au acţionat, pe raza de competenţă, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice şi prevenirea principalelor cauze de producere a accidentelor rutiere.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 160 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 41.715 lei, dintre care 14 pentru neacordare prioritate pietoni, 3 pentru neacordare prioritate vehicule, 4 pentru abateri comise de pietoni, iar restul pentru alte abateri.

Spre exemplu, un tânăr de 26 de ani a fost depistat conducând un auto pe raza mun. Iaşi având dreptul de a conduce auto suspendat. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

CERCETAT PENTRU CONDUCEREA UNUI AUTO, FIIND SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI

La data de 15 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 8 Poliţie Rurală Leţcani au depistat, pe raza comunei Sineşti, un bărbat de 36 de ani, care conducea un auto, având în urma testării alcoolscopice valoarea de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO, FĂRĂ A DEŢINE PERMIS

La data de 15 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Ţibana au oprit pentru control, pe raza comunei Ţibana, un autoturism condus de un bărbat, 49 de ani.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că acesta are dreptul de a conduce autovehicule suspendat.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Cercetările continuă.

CERCETAT PENTRU CONDUCEREA UNUI AUTO, DEŞI AVEA PERMISUL DE CONDUCERE SUSPENDAT

Poliţiştii Biroului Rutier Iaşi efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

La data de15 octombrie a.c.,poliţiştii rutieri au efectuat semnal regulamentar de oprire conducătorului unei autoutilitare, un tânăr, de 26 ani, care se deplasa pe o stradă din mun. Iaşi. Întrucât şoferul a refuzat să oprească, poliţiştii au pornit în urmărirea sa, blocând autoturismul, forţând astfel conducătorul auto să oprească.

Tânărul le-a declarat poliţiştilor că nu are asupra sa permisul de conducere. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au stabilit că acesta are permisul de conducere suspendat.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ.

De asemenea, acesta este cercetat într-un alt dosar penal, întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

ACŢIUNE LA PAŞCANI PENTRU SIGURANŢA COMUNITĂŢII

La data de 16 octombrie a.c., poliţiştii Poliţiei Municipiului Paşcani au organizat şi desfăşurat o acţiune pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, precum şi pentru verificarea respectării legislaţiei privind prevenirea răspândirii Covid-19.

Au fost controlate 6 unităţi de alimentaţie publică şi legitimate 37 de persoane.

Au fost aplicate 21 sancţiuni contravenţionale, dintre care 15 pe linie rutieră, 3 pe linie de ordine publică, iar restul pentru alte abateri.